Ítélet

2024.09.04. 16:18

Azt hitte megszállta gyermekét a sátán, ezért fejbe szúrta alvó lányát egy apostagi nő

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben a bíróság a kiskorú gyermeke sérelmére emberölés kísérletét megvalósító nőt hosszú tartamú szabadságvesztésre ítélte - szól a Főügyészség közleménye.

Horváth Péter

Az ítélet szerint a nő egyedül nevelte a 6 éves lányát egy Bács-Kiskun vármegyei házban. 2022. szeptember 13-ára virradó éjjel az anya felriadt, a konyhában alkoholt ivott, majd visszafeküdt az alvó lánya mellé. A nő hajnalban ismét felriadt, ekkor újból kiment a konyhába, ahol magához vett egy 19 centi pengehosszúságú konyhai kést. Az elkövető a szobában az alvó gyermek fölé hajt és a „sátán, sátán!”, illetve „megszabadítalak!” szavakat kiabálta, majd a késsel rátámadt a lányára, és kétszer fejbe szúrta. Ezt az szakította félbe, hogy a kiabálásra felébredtek a házban tartózkodók, és eltávolították az őrjöngő nőt a gyermekétől.

bíróság, ítélet
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A kislány a bántalmazás során életveszélyes sérüléseket szenvedett, és csak azért az időben érkező orvosi segítségnek köszönhető, hogy nem halt meg.

A Kecskeméti Törvényszék a nőt tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, egyúttal megszüntette az anya szülői felügyeleti jogát.

Az ítélet nem jogerős, ugyanis ellene az elkövető és a védője enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiskorú gyermeke sérelmére, egy különösen veszélyes eszközzel, az emberölés súlyosabb esetét megvalósító nő esetében az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés a büntetési célok elérése érdekében mindenképpen szükséges, így annak enyhítése nem indokolt, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A letartóztatásban lévő nő ügye a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik – zárul a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleménye.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában