Kecskemét

2024.08.21. 08:01

Nem adott elsőbbséget, maradandó fogyatékosságot okozott egy figyelmetlen sofőr

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki az 52-es számú főútra felhajtása során nem adott elsőbbséget a sértett által vezetett autónak, ezért a két jármű összeütközött.

Baon.hu

A vádirat szerint a helybéli férfi – az ügy vádlottja – 2021. november 9. napján Kecskemét közelében egy, az 52-es számú főútba torkoló földútról akart balra kanyarodni a főútra. A kanyarodása során azonban nem adott elsőbbséget a tőle balról, Kecskemét felől érkező, a sértett által vezetett személygépkocsi részére. Ezért a sértett autója mintegy 60 kilométer/óra sebességgel nekiütközött a vádlott kanyarodó kisteherautójának – derül ki a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményéből.

baleset, 52-es főút
Elsőbbségadás nélkül hajtott fel a főútra és nekiütközött egy másik autónak
Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

A baleset következtében a sértett maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azon KRESZ előírást, amely szerint útkereszteződésben a földútról érkező járművel érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni a szilárd burkolatú útról érkező jármű részére.

Az ügyészség a férfit maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában