Tűzeset

2024.07.28. 18:22

Több hektáron gyulladt ki a fenyves aljnövényzete Kunfehértó külterületén – frissítve, galériával, videóval

Kigyulladt többhektárnyi aljnövényzet Kunfehértó külterületén. Több város tűzoltóit riasztották a lángokhoz vasárnap délután.

Pozsgai Ákos

Frissítve (21.46) - Eloltották a tüzet Kunfehértónál

Több város tűzoltói órákon át oltották a lángokat, szüntették meg az izzásokat, a munkát császártöltési és kiskunhalasi önkéntes tűzoltók, illetve civilek is segítették. A helyszínen erdészeti szakemberek maradtak – közölte  katasztrófavédelem.

Erdőtűz, tűz, Kunfehértó
Önkéntesek is segítettek a kunfehértói tűz eloltásában 
Fotó: Pozsgai Ákos

(19.46):

Információink szerint egy faág szakadt a villanyvezetékre ez okozott tüzet. Úgy tudjuk, hogy Kunfehértó egy részén nincs áram. 

Már csak két vízsugárral oltják a lángokat, valamint a kiskunhalasi önkéntes tűzoltók és a kunfehértói önkéntesek kézi szerszámokkal oltják még az izzó, parázsló részeket. A többi tűzoltóautó Sükösdre vonult a kiemelt erdőtűzhöz. 

(19.23):

Úgy tudjuk, hogy a lángoknál kint vannak a halasi és a kunfehértói önkéntes tűzoltók is.

Információink szerint Sükösd közelében egy ötös kiemelt erdőtűz tombol, ahova szintén több település tűzoltóit vezénylik, és Kunfehértón a felszabaduló tűzoltóerőket is irányítják a lángokhoz. 

Korábban írtuk:

Kigyulladt többhektárnyi aljnövényzet Kunfehértó külterületén. A fiatal fenyvesben keletkezett tűzhöz nagykőrösi önkormányzati, bajai, kalocsai, kecskeméti, nagybaracskai és kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztottak. A rajok vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltják a tüzet – közölte  katasztrófavédelem.

Vasárnap délután kigyulladt Halason, a Szegedi úti hulladéklerakó is, ahová szintén a halasi tűzoltókat riasztották.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában