Lassan járj..

Márton Anna

Ha túlfeszítik, szétpattan a húr, mondta egy gondolkodó.

Tekerjük azt a bizonyos mókuskereket. Sokszor egész héten és hétvégén nincs megállás, a jelenlegi teljesítményorientált világban nincs túl sok választásunk.

Persze közben pár másodpercre felkapjuk a fejünket, ha végre május végén a nyár illatát érezzük. Figyelünk az egészséges életmódra, a kiegyensúlyozott lelkiállapotra, stresszkezelésre és még sok érdekes a mai kor trendi és hasznos módszereire.

Mindez segít, hogy ne csak túléljük, de olykor megéljük a mindennapokat.

Hiszem, hogy a sport, a szabadban töltött idő és a jó társaság is óriási erőt ad a mindennapokra.

Nem tudok mit kezdeni viszont egy kellemetlen pillanattal, egy vasárnapi reggelen szentmisére vezettem, ahol a tűzoltókért imádkoztak. Az üres utcán jobban ráléptem a gázra. Nem kellett volna.

Hamarosan jött a gyorshajtás kedves 45 ezer forintos díjazása. Nem volt figyelmeztetés, mint ahogy a szabályozás szerint ez lehetséges volna, csak egy nyers csekk. 

Több kérdést is megfogalmazódott bennem.. most inkább szeretném elhessegetni őket és csak a fontos dolgokra öszpontosítok. 

 Egy szép nyári napon írom már ezeket a sorokat,  a csicsergő madarakat hallgatom, arra gondolok ezen a nyáron sokkal kevesebbszer ülök majd autóba, inkább bringázok. Végül mindenképpen jobban járok. 

Már csak az a nagy kérdés, hogy valóban el tudok-e tekerni mindenhova kerékpárral, mint köztudott, Baján sajnos sok utcában hiányzik a bicikliút.

Önök ne járjanak így.

Ne feledjék, ha végre leteszik a lantot, kicsit elgondolkodnak az élet apró vagy éppen nagy dolgain.. a nagy testvér figyel, mindig figyel.