Közélet

2015.12.04. 17:42

Új eszközöket kapott a mentőállomás

Egy váladékszívót és két húzósínt kapott a mentőállomás az Országos Mosoly Egyesülettől.

Szentirmay Tamás

Az eszközöket Nagy István az egyesület elnöke adta át Banár József mentőállomás-vezetőnek. Ez már a negyedik alkalom volt, amikor a helyi mentőállomás valamilyen egészségügyi eszközt kapott a Mosolyért Egyesülettől.

A most átadott eszközök értéke közel 8800 ezer forint – mondta Nagy István. Helyi és környékbeli vállalkozók nyújtottak anyagi segítséget az egyesületünknek. Ebből tudtuk megvásárolni a mentőautókba szükséges eszközöket.

A váladékszívót eszméletlen beteg ellátásánál használják. Segítségével a garatból egy kézzel tudják eltávolítani a váladékot, így a másik kezük szabad. A húzósíneket a hosszúcsontok törésénél lehet alkalmazni. Rögzít, és fájdalmat is csillapít.

– Most már mindkét kécskei mentőben lesz. Azért kértünk belőle kettőt, mert két autónk van. Egy váladékszívónk már van, így most már a másikban is lesz. Nem régen kaptunk gerinchordágyat is, így most már az is van mind a két járművünkben.

A mentőállomásnak szüksége lenne egy pulzoximéterre, ami nem csak felnőttek, hanem gyerekek EKG-ját, és vérgázszintjét is képes mérni.
– Sokkal nagyobb az adományozó kedv, ha gyerekek mentéséről van szó. Az a célunk, hogy aminél teljesebb felszerelése legyen a mentőautóknak – mondja Nagy István.

Bács-Kiskun megyében a bajai, a dunavecsei, a kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a kiskunmajsai, a kunszentmiklósi és a tiszakécskei mentőállomást támogatja az Országos Mosoly Egyesület.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!