Dunapataj

2024.09.16. 13:50

Rekordfogással zárult a négynapos országos ponty- és amurfogó verseny Szeliden – galériával

Négynapos horgászversenyt rendeztek a Dunapataj melletti Szelidi-tónál. A hatodik alkalommal meghirdetett non-stop ponty- és amurfogó versenybe benevezett csapatok rekordot állított fel, 3379 kilogramm összsúlyban 983 halat fogtak ki.

Zsiga Ferenc

– Nagyon kell szeretni a horgászatot ahhoz, hogy valaki négy napon át, viharban, szakadó esőben, rövidke alvásokat beiktatva csütörtöktől vasárnapig a szó legszorosabb értelmében állja a sarat; minden apró neszre, zajra figyelve várja, hogy lehetőleg minél nagyobb hal akadjon a horgára – összegezte vasárnap a négynapos országos horgászverseny megpróbáltatásait a verseny főszervezője, Györgye László. 

rekord, verseny, ponty, amur
Rekordfogással zárult a négynapos országos ponty- és amurfogó verseny Szeliden
Fotó: Zsiga Ferenc

A hatodik alkalommal meghirdetett non-stop ponty- és amurfogó versenybe benevezett 29 csapat 77 horgásza rekord eredményt állított fel, 3379 kilogramm összsúlyban, 983 darab halat fogott ki. 

A Dunapataj-Szelid üdülőfalu Holdfény kempingjében vasárnap megtartott záróeseményen Györgye László köszöntötte az elemekkel vívott küzdelemben és a horgászatban megfáradt versenyzőket.

A díjkiosztó ünnepség egy perces néma felállással kezdődött, a horgászok így tisztelegtek az előző verseny óta elhunyt Mihálykövi József sporttársuk emléke előtt.

Miután a szervezők kifejezték elismerésüket a férfias/nőies helytállásért, elsőként azok kaptak ajándékot, akik a kígyó alakú tó „farkában” horgásztak, ugyanis mint elhangzott: „ők a hely kedvezőtlen adottságai miatt minden egyes halért nagyon megdolgoztak.” Mint elhangzott: legnagyobb kifogott ponty, illetve amur közel 14-14 kilogrammot, de rengeteg nagytestű, gyakran 6-7 kilogrammos ponty is horogra akadt.

Díjat vehetett át a legszebb tükrös pontyot kifogó Halatlan Team, az ismételten a legvidámabb csapat címet elnyerő Aranysakál Carp Team, majd a legtöbb, 147 darab pontyot partra emelő Venezia csapata. A legjobb, 8 kilogramm átlagsúlyt elérő M. Baits Pataj Teamet is díszoklevéllel, kupával, éremmel jutalmazták.

A versenyen három szektort alakítottak ki, és mint aláhúzták, a három szektor első helyezettjei lettek a verseny első, második és harmadik helyezettjei. Ennek megfelelően az összetett verseny első helyezettje az M. Baits Pataj Team, második lett a VadOn csapat, harmadik a K+1 Carp Team lett.

Természetesen 29 csapat és három szektor esetében már az egyes szektorokban elért eredményeknek is – a tópart, a meder és egyéb adottságok következtében – komoly jelentősége van, így az egyes szektorok első három helyezettjeit is jutalmazták.

Miután a díjakat kiosztották, Györgye László köszönetét fejezte ki a szervezőknek, a halőr versenybíróknak az áldozatos munkájáért, valamint háláját tolmácsolta az M Baits cégnek, a Dunapataji Horgászegyesületnek, a horgász és egyéb üzleteknek, társaságoknak és magánszemélyeknek az önzetlenül nyújtott támogatásért. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában