Basket Baja

2024.09.16. 15:00

Újra indul felnőtt kosárlabda-csapat Baján

Újra indít felnőtt csapatot a kosárlabda bajnokságban Baja. A Basket Baja az NB II.-ben, a magyar kosárlabda harmadosztályában kezdi meg a szereplését.

Márton Anna

A Basket Baja eddig utánpótláscsapatokat versenyeztetett az országos bajnokságokban, azonban a most kezdődő idényben már az NB II.-es felnőttbajnokságban is indít csapatot. 

Basket Baja, kosárlabda, Baja,
Basket Baja: a felnőtt kosárlabda vérkeringésébe visszatérő bajai keret
Fotó: Pulai Zsóka

Baján évtizedeken keresztül NB I.-es kosárlabdagárda volt, azonban néhány évvel ezelőtt csődbe ment a Bajai Bácska FKE és jogutód nélkül megszűnt. A Basket Baja vezetésének döntése szerint azonban újra megindul a bajai felnőtt-kosárlabdaélet. A klubvezetés mellett Kajtár Zsolt vezetőedző és több játékos is megjelent az erről tartott sajtótájékoztatón. 

Szabó Norbert, a klub elnöke hírportálunknak elmondta: 

– A hosszú távú célunk nyilvánvalóan az, hogy újra NB I.-es csapata legyen a városnak. Ami az NB II.-t illeti, egyébként ahhoz képest, hogy ez a magyar kosárlabda harmadik ligája, az első négy csapat elég komoly játékerőt vonultat föl. Több akadémiának az U23-as csapata is indul az NB II.-ben, és az évet záró négyes döntő nagyon kemény. A döntőből felkerülni komoly lépés, ha azt elérnénk, és utána meg tudnánk vetni a lábunkat az NB I/B-ben, ez egy pozitív dolog lenne. Mi két éven belül szeretnénk odaérni az NB I.-be. Abban bízunk, hogy sikeres szereplés esetén visszajön a közönség, illetve azok a játékosok, akik most hazajöttek és bizalmat szavaztak nekünk, elindítanak egy olyan folyamatot, hogy azok a srácok, akik 20 és 30 év közöttiek és nem Baján kosaraznak, talán szintén visszatérnek a Sugó partjára, és akkor egy bajaiakból álló, utánpótlás játékosokkal kiegészített, jó felnőttcsapatot tudunk újra pályára küldeni – fogalmazott Szabó Norbert.

A felnőttcsapat szakmai munkáját Kajtár Zsolt edző irányítja. Korábban hosszú éveken át dolgozott már a bajai kosárlabdában, mind a női, mind pedig a férfivonalon.

– A legnagyobb feladatot a fiatal játékosok integrálása jelenti majd a felnőttbajnokságba. Ez már az elmúlt hetek edzésein is kiütközött. Az lenne a cél, hogy ebben a helyzetben az idősebb játékosok segítsék ezeket a fiatal játékosokat, ugyanis ők adják pár év múlva azt a magot, amellyel a távolabbi célok elérhetőek. Nincs elvárás, nincs nyomás a csapaton, de remélem, hogy májusban a rájátszás előtt arról fogunk tudni beszélni, hogy még meg van az esély a feljutásra – fogalmazott Kajtár Zsolt.

A Basket Baja legnagyobb igazolása Kovács Péter. A válogatott kosárlabdázó az NKE Pécs A csoportos csapatával tavasszal a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepelt, majd az idény végén úgy döntött, hogy hazatér Bajára.

– Nagyon örülök, hogy 2007 után ismét bajai színekben játszhatok – jelentette ki. – A családommal egy ideje már terveztük a hazatérést, nagyon ragaszkodunk a városhoz. A Basket Baja egy nagyon szimpatikus tervet vázolt fel a tekintetben, hogy a bajai kosárlabdát miként lehetne a régi hírnevéhez méltóvá tenni. Nagyon boldog vagyok, hogy ebben szerepet vállalhatok. Bajai kötődésű csapatunk lesz, ez egy nagyon nagy dolog a város számára, és remélem, hogy ez még több fiatalt fog bevonzani a kosárlabdasportba – mondta Kovács Péter, aki a felnőttcsapat szakmai munkájában is részt vesz.

A klubvezetés Kovács Péter mellett több korábbi játékost is meggyőzött arról, hogy érdemes segíteni az új bajai felnőttcsapatot, így Piukovics Olivér, Ágfalvi Bálint, Virágh Előd és Pongó Martin is tagja lesz majd a keretnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában