Közélet

2012.02.19. 18:34

Összefogtak a beteg Brendáért

Egy beteg kislány javára tartottak jótékonysági estet Kecskemét-Hetényegyházán.

Popovics Zsuzsanna

Óvodások, a helyi hagyományőrzők, nyugdíjas műkedvelők és a kislány családjának barátai adtak műsort pénteken a hetényegyházi művelődési házban. A jegyek napokkal korábban elkeltek, akiknek nem jutott férőhely, azok támogató jegyet váltottak. A közönség nagy örömére egy rövid ideig Brenda is ott lehett az esten, miután orvosai hétvégére hazaengedték.

Az ötéves Szurgyi Brendánál tavaly ősszel állapítottak meg leukémiát orvosai. A kislány november óta szinte folyamatosan a szegedi klinikán van, édesanyja vele tölti napjait, az édesapja munka után naponta ingázik szeretteihez.

A nagy bajban sokan együttéreznek a Szurgyi házaspárral, nem a pénteki megmozdulás volt az első őket támogató akció. A szülők barátai, kollégáik gyűjtöttek Brenda gyógykezelésére, a kislány óvodájában is szerveztek adományozást.

A szülők Brenda nevében is köszönik az emberek együttérzését és az anyagi felajánlásokat. „Nekünk most az a legnagyobb öröm, ha mosolyogni látjuk lányunkat. Amikor beteg és levert, mi is vigasztalhatatlanok vagyunk. Legnagyobb vágyunk, hogy hazatérhessen közénk, épen és egészségesen” – mondta el megkeresésünkre az apuka, Szurgyi Róbert.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A közönség nagy örömére egy rövid ideig Brenda is ott lehett a koncerten, miután orvosai hétvégére hazaengedték
[/caption]


 

Popovics Zsuzsanna A közönség nagy örömére egy rövid ideig Brenda is ott lehett a koncerten, miután orvosai hétvégére hazaengedték -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!