Közélet

2012.12.03. 07:29

Közel kétszázmillió a kórháznak

Jelentős fejlesztéseket hajtottak végre a kiskunfélegyházi kórházban, hogy beindulhasson az egynapos sebészet.

Vajda Piroska (Petőfi Népe)

A rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésére nyert 177 millió forint pályázati  támogatást a kiskunfélegyházi városi kórház. A rendelkezésre álló keretből 32 mozgásszervi rehabilitációs ágy kialakításra nyílik lehetőség. A fejlesztés részben kapcsolódik az egynapos sebészet kialakításához – áll abban az értesítésben, melyben a kórház főigazgatója tájékoztatta a tervezett fejlesztésekről Kapus Krisztián polgármestert.

A kórház jelentős fejlesztést hajtott végre, hogy a jelenleg nem használt műtők aktivizálásra kerülhessenek, és azok használhatóak legyenek az egynapos sebészet bevezetésében. A GYEMSZI tájékoztatása szerint 27,44 millió forint áll rendelkezésre még ebben az évben erre a célra. Az egynapos sebészet bevezetése több szempontból is indokolt: a Félegyházán és környékén élőknek nem kell minden esetben Kecskemtére utazniuk, ugyanakkor csökkenti a megyei kórház terheit is.

Nappali ellátás bevezetéséhez kapcsolódik a program, illetve az egynapos sebészet kialakításához, ugyanis ennek következtében létrejön 12 modern ágy, melyen a kúraszerű ellátás végezhető. A járóbeteg-szakellátás területén óraszám módosítást kértek, ami elbírálás alatt áll, az összesen 60 szakorvosi óraszámemelést belgyógyászati és nőgyógyászati területen tervezik bevezetni – olvasható a kórház tájékoztatójában.

A sikeres pályázat kapcsán Bense Zoltán önkormányzati képviselő sajtónyilatkozatot küldött szerkesztőségünkbe. A városatya szerint, a pályázat eredménytelenül zárult volna, ha tavasszal kilenc képviselőtársával együtt nem tiltakoznak a tervezett fizetős szülészet bevezetése ellen: „Bizonyára sokan emlékeznek még arra, hogy tavasszal milyen elkeseredett küzdelmet folytattunk azon érdekcsoporttal és az ő érdeküket képviselő egyes félegyházi döntéshozókkal, akik a kórház területén a most támogatást nyert és a jövőbeli ingyenes állami ellátásokat lehetetlenné tevő fizetős magánszülészetet kívánták megvalósítani. Az elmúlt napokban megjelent sajtóanyagok alapján látható, hogy most már ők is örülnek, és elfelejtették, hogy annak idején szinte minden elképzelhető praktikát bevetettek e pályázat ellehetetlenítése és a fizetős szülészet kialakítása érdekében.” – áll a sajtóközleményben.

A baon.hu a Petőfi Népe lapcsalád tagja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!