Közélet

2014.05.12. 09:17

Jól szolgál az új mentőautó

Új autót kapott a szabadszállási mentőállomás gépparkja. Egy régi, összesen több mint 600 ezer kilométert futott mentőt cseréltek le egy biztonságos és minden előírásnak megfelelő sárga kocsira.

Popovics Zsuzsanna

Ezt április elején, házi ünnepségen adta át a mentők regionális orvosigazgatója. A rendezvényen Szabadszállás polgármestere elismerően szólt a mentők munkájáról, a szolgálat és a város szoros kapcsolatáról.
Juhász József állomásvezetőtől megtudtuk, jól működik az új autó, ez elmúlt hónapban több mint 4 ezer kilométert futott. A mentéshez szükséges modern eszközökkel is felszerelték az új mentőt. Az Országos Mentőszolgálat Alapítványa további mentéstechnikai eszközöket adott át. A mentőállomást gazdagító eszközök beszerzéséhez helyi adományozók – magánemberek, vállalkozók, intézmények – is hozzájárultak.  

Az OMSZ idén 178 új mentőautót vásárolt uniós támogatásból, ezek közül jutott egy Szabadszállásra. A városi mentőállomásának ellátási területe meglehetősen kiterjedt, beletartozik Soltszentimre, Fülöpszállás, Balázspuszta, Izsák, de szükség esetén besegít Soltnak, Szalkszentmártonnak, Kunszentmiklósnak is. Ez több tízezer embert jelent, akik baj esetén első körben csak rájuk számíthatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!