Közélet

2012.12.21. 09:53

A gyárigazgató is önkénteskedik a lélegeztetőgépért

Alighogy átadták a támogatásukkal megépült ladánybenei víztornyot, a Kecskeméti Rotary Club ismét nagy fába vágta a fejszéjét.

Popovics Zsuzsanna

Fotó: Bus Csaba

A rotarysok ezúttal a Kecskeméti Megyei Kórház csecsemőosztálya javára gyűjtenek pénzt, egy koraszülötteket lélegeztető gép megvásárlásához. A jó ügyhöz egy női jótékonysági szervezet, a Kecskeméti Inner Wheel Club is társult, ők a saját maguk készítette kézműves ajándéktárgyaikból szerveztek karácsonyi vásárokat a város több pontján, még a hónap elején.

A kórháznak szánt speciális gép értéke meghaladja a 4,5 millió forintot. Különlegessége, hogy szövődménymentesen képes lélegeztetni a csecsemőket, így hatalmas segítség lenne mind az intézményben dolgozó orvosoknak, ápolóknak, mind az ott gyógyított kisbabáknak és szüleiknek. A gép megvásárlását nem, a későbbi üzemeltetését azonban tudná vállalni a csecsemő osztály.

A két kecskeméti jószolgálati klub jelenleg minden energiáját erre a projektre fordítja. A Rotary standja idén is jelen van a főtéri karácsonyi vásáron, ahol egy forró tea vagy forralt bor árával tudnak adakozni az arra járók. A hétvégén Frank Klein, a kecskeméti Mercedes-gyár igazgatója és dr. Svébis Mihály, a megyei kórház főigazgatója is csatlakozik a rotarys önkéntesekhez.

Szerda este jótékonysági koncertet szerveztek a Nagytemplomban, melynek bevétele szintén a lélegeztetőgép pénzalapjába került. A januárban esedékes Rotary Bálon is a gépvásárlásra gyűjtik majd az adományokat. A klubtagok reményei szerint jövő tavasszal, legkésőbb nyáron megvalósulhat a nagy álom: átadhatják a csecsemők életmentésére szolgáló gépet a megyei kórház csecsemő osztályának.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Szerda este jótékonysági koncertet szerveztek a Nagytemplomban
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!