Kék hírek, bulvár

2012.07.27. 12:30

Letartóztatták a varázsgombást

Lakásában és házának udvarán termesztett drognövényeket egy 26 éves kalocsai férfi, akit napokban előzetes letartóztatásba helyeztek. Találtak nála különleges bódulathoz vezető varázsgombát is.

T. K.

A kalocsai rendőrkapitányság bűnügyi osztályának munkatársai július 19-én akkor léptek akcióba, amikor a drogtermesztéssel és árusítással gyanúsított férfi, a lakása előtt éppen kábítószert adott egy vevőnek.

– Mindkét személyt elfogták a kollégáink, majd házkutatást tartottunk a gyanúsított otthonában – számolt be az újabb kalocsai drogfogásról Répási Tamásné őrnagy, sajtóreferens. (Legutóbb július 10-én csaptak le a kalocsai zsaruk, akik egy belvárosi ház pincéjében marihuána ültetvényre bukkantak. Akkor öt kalocsai fiatal ellen indult eljárás kábítószerrel visszaélés miatt.)

– Az eladónál megtartott házkutatás során összesen nettó 115 gramm marihuánát találtunk egy hűtődobozban, egy papírdobozban pedig 13 gramm varázsgombát, ami egy közép-amerikai eredetű, kábítószernek minősülő anyag – tájékoztatott a sajtóreferens. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Egy kis varázsgomba is volt a házban
[/caption]

A lakásban termesztéshez használatos eszközök is voltak, lámpák, időkapcsoló, kender-fajtakatalógus, növénytápszerek, valamint a kiadagoláshoz használatos eszközök is előkerültek (őrlő, mérleg, műanyag tasakok), amiket szintén lefoglaltak. A ház udvarán és kertjében a kerítésdróton más növényekkel körbeültetve, három darab vadkendert is találtak a rendőrök.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A kerítés mellett is találtak marihuanát
[/caption]

A 26 éves nepper előzetes letartóztatásba helyzeték. Az utcán elfogott vásárló zsebéből is előkerült fél gramm marihuána, de ő nem került őrizetbe.
Répási Tamásné elmondta: az eljárás során várható, hogy további személyek is látókörbe kerülnek az újabb kalocsai drogügyben.

A mágikus varázsgomba

A világhálón komoly szakirodalma van a mágikusként emlegetett varázsgombának, ami ősidők óta ismert bódító hatásáról. A szibériai sámánok és az dél-amerikai indián törzsek használták (utóbbiak ’tán még használják is) a mágikus varázsgombát szertartásaikhoz.

A hatásáról az olvasható, hogy hasonló az LSD-hez. A hatás első jele egy nagyon vidám közérzet, melyet nagyfokú nyugalom vagy éppen ellenkezőleg, jelentős aktivitás kísér. Elkezdődik egy emelkedésérzés, mely időszakot gyakran rosszullét kísér. A fogyasztás után kb. 40 perccel beindulnak a hallucinációk, csukott szemmel különböző mozgó mintákat, képeket lát a fogyasztó. Teljes önkívületbe kerül, személyisége megváltozik, vagy éppen teljesen szertefoszlik, csak kb. 5-6 óra elteltével kezd visszatalálni önmagához. Az összes érzékszerv működését megzavarja az anyag. Pupillatágulás, szapora pulzus, vércukorszint emelkedés, hőmérséklet-, idő- és térbeli érzékelési zavarok lesznek jellemzőek. Érzéken túli tapasztalások, misztikus élmények kísérik ezt a szakaszt. [caption id="" align="alignleft" width="334"] Nemcsak árulta, de termesztette is a marihuánát
[/caption]

A hatásáról az olvasható, hogy hasonló az LSD-hez. A hatás első jele egy nagyon vidám közérzet, melyet nagyfokú nyugalom vagy éppen ellenkezőleg, jelentős aktivitás kísér. Elkezdődik egy emelkedésérzés, mely időszakot gyakran rosszullét kísér. A fogyasztás után kb. 40 perccel beindulnak a hallucinációk, csukott szemmel különböző mozgó mintákat, képeket lát a fogyasztó. Teljes önkívületbe kerül, személyisége megváltozik, vagy éppen teljesen szertefoszlik, csak kb. 5-6 óra elteltével kezd visszatalálni önmagához. Az összes érzékszerv működését megzavarja az anyag. Pupillatágulás, szapora pulzus, vércukorszint emelkedés, hőmérséklet-, idő- és térbeli érzékelési zavarok lesznek jellemzőek. Érzéken túli tapasztalások, misztikus élmények kísérik ezt a szakaszt. Nemcsak árulta, de termesztette is a marihuánát A kerítés mellett is találtak marihuanát Egy kis varázsgomba is volt a házban -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!