Duna Menti EGYMI

23 órája

Értelmileg sérült gyermekeket bántalmazhazott a dunavecsei iskola igazgatója

Távozott pozíciójából a dunavecsei Duna Menti EGYMI korábbi igazgatója, akivel szemben nyomozást indított a rendőrség több gyermek sérelmére elkövetett bántalmazás miatt.

Baon.hu

Közös megegyezéssel szűnt meg a köznevelési foglalkoztatotti jogviszonya a sajátos nevelési igényű gyermekekkel és fiatalokkal foglalkozó dunavecsei Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium igazgatójának, akivel kapcsolatban július óta nyomoz a rendőrség több gyermek sérelmére elkövetett bántalmazás miatt.

bántalmazás, iskola, igazgató, nyomozás
Távozott pozíciójából a dunavecsei Duna Menti EGYMI korábbi igazgatója, akivel szemben nyomozást indított a rendőrség több gyermek sérelmére elkövetett bántalmazás miatt
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Az intézményvezető távozását a múlt héten, nevelőtestületi ülésen jelentették be. A Kiskőrösi Tankerületi Központ hírportálunk megkeresésére megerősítette az igazgató távozásáról szóló információkat.

„A dunavecsei Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium (Duna menti EGYMI) intézményvezetőjének megbízása visszavonásra került, köznevelési foglalkoztatotti jogviszonya közös megegyezéssel megszűnt. Bővebb tájékoztatást, vagy nyilatkozatot – tekintettel a személyes adatok kezelésének jogszabályi előírásaira továbbá arra, hogy a volt intézményvezető már nem a Kiskőrösi Tankerületi Központ alkalmazottja – a tankerületi központnak nem áll módjában nyújtani.”

Az egyik bántalmazott gyermek gyámja tett feljelentést

Az iskola igazgatójával szemben a területileg illetékes gyermekvédelmi szakszolgálat munkatársa, az egyik bántalmazott gyermek gyámja tett feljelentést. A fizikai és lelki bántalmazásokat értelmileg akadályozott, 7–16 éves gyermekek ellen követték el. A tanúk valamennyien az intézmény vezetőjét nevezték meg elkövetőként.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságot. Kérdésünkre azt a választ kaptuk, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezésére hivatkozva adatvédelmi okok miatt nem adhatnak tájékoztatást.

Az igazgató időközben megszüntette közösségi oldalát és telefonon sem érhető el. Korábban, a Magyar Narancsnak adott válaszában annyit közölt: „Az ellenem folyó eljárás egy jelenleg is nálunk dolgozó kollégám bosszúhadjáratának az eredménye.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában