Munkalehetőség

22 órája

Új telephelyet avatott a Bács-Klíma Kft. Kecskeméten – galériával, videóval

Lépésről lépésre építkezett a Bács-Klíma Kft. az elmúlt két évtizedben. A cég vezetői egy európai uniós projektzáró keretében szerdán délelőtt nyitották meg Kecskeméten, a Tatár soron a vállalkozás új telephelyét.

Barta Zsolt

A telephely átadó ünnepségét szerdán tartották meg, amelyre a társaság alapítói meghívták az üzleti partnereket, Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert és dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselőt is.  

Bács-Klíma Kft., projektzáró, telephely átadó
Lépésről lépésre építkezett a Bács-Klíma Kft. az elmúlt két évtizedben
Fotó: Barta Zsolt

A projektzárón elhangzott, hogy a két tucat munkatársnak állást adó cég kétszintes irodaházat, 90 négyzetméteres bemutatótermet és egy 2 ezer négyzetméteres raktárbázist alakított ki a korábbi borkombinát romos – 6400 négyzetméteres – területén. 

Nagy Béla és Kovács Attila a társaság két vezetője avató beszédében felidézték a múltat. Elhangzott, hogy korábban a Hosszú utcában, majd később a Ceglédi úton voltak a telephelyeik, de a végső központjuk helyét nem olyan rég találták meg. Igaz, hogy a terület elhanyagolt volt, szinte bejárhatatlan, de hosszú munka után korszerű csarnokot és irodaépületet sikerült kialakítani. 

Kovács Attila elmondta, hogy társával, Nagy Bélával gyermekkori barátok. Szinte ismerik egymás gondolatait, részben ez is hozzájárult ahhoz, hogy eddig eljussanak. Korábban, az indulás első időszakában szinte mindenféle megbízást elvállaltak, majd a hűtéstechnikára álltak át, rengeteg képzésen részt vettek, amíg eddig eljutottak. 

A cégvezető átadta a szót Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek. Kecskemét első embere kiemelte, hogy a céget régóta ismerik. A vállalat jó érzékkel lépett akkor, amikor a város gazdasági felemelkedése megindult, a keresetek megugrottak, amelyek igényeket és piacot is bővítettek. Majd méltatta azt az együttműködést, amely az utóbbi években kialakult az energiaválság okán a város és a cég között.

 A program színesítője a Bélaműhely Sound Art volt, akik tagjai már 2007 óta foglalkoznak hangkeltő eszközök készítésével, építésével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!