Hírek

2006.05.08. 16:06

Féláras szállások júniusban

Júniusban néhány napig féláron lehet szállást találni Magyarország mintegy száz szállodájában, ha üdülési csekkel fizetünk. Az akció célja előcsalogatni a többmilliárd forint értékű jegyeket, amelyeket otthon őrizget a lakosság.

Beke Károly

Idén nyáron lejárnak a tavaly kibocsátott üdülési csekkek, amelyekből – a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) statisztikája szerint – megközelítően tízmilliárd forint értékű jegyet nem költöttek még el. Az otthon őrzött bónok felszippantására „Itthon otthon féláron üdülési csekkel” elnevezéssel akciót kezdeményezett a Magyar Turizmus ZRt., a Magyar Szállodaszövetség és az MNÜA. Lényege, hogy a csatlakozó hotelekben júniusban az általuk megjelölt napokon ötvenszázalékos kedvezménnyel lehet majd megszállni. Mindez a szállás és a reggeli árára vonatkozik majd. A szállodák május kilencedikéig, azaz a mai napig jelentkezhetnek, ha csatlakozni kívánnak a kezdeményezéshez. Eddig mintegy nyolcvanan jelezték részvételi szándékukat – mondta el érdeklődésünkre Kerecsényi Ágnes, a Magyar Turizmus ZRt. marketing vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: Az előzetes jelentkezésre azért van szükség, hogy júniusig megfelelően kommunikálni lehessen az akciót, így a pihenni vágyók időben kiválaszthassák, mely szálláshelyekre, milyen időpontban mehetnek olcsóbban. Végleges statisztika még nem készült a jelentkezőkről. Előzetesen azonban annyit már tudni lehet, hogy országos lesz az akció, s egyelőre a vidéki szállodák vannak többségben. Összesen várhatóan az ország 687 szállodájából körülbelül száz csatlakozik majd a programhoz.


Az akció létrejöttében közrejátszott az is, hogy februárban nagy sikere volt az éttermekben meghirdetett „torkos csütörtök" elnevezésű rendezvénynek, amikor egy napig féláron lehetett a részt vevő éttermekben, vendéglőkben étkezni. Az idei évtől egyre több célra lehet felhasználni az üdülési csekket, amely éves szinten az egy havi minimálbér határáig, azaz jelenleg 62500 forintig adómentes. Néhány hónapja már tankolni is lehet vele tízezer forint erejéig, sőt idén nyártól a fürdőbelépőket is kifizethetjük majd ilyen módon. Idén az év első négy hónapjában 8,6 milliárd forint értékben vásároltak üdülési csekket dolgozóiknak a cégek. Az eredetileg tervezett éves keretet ennek köszönhetően 13 milliárdról 18 milliárdra emelték. Hűromn évvel ezelőtt még éves szinten csupán 5,7 milliárd forintnyi jegy talált gazdára. A növekedéshez nagyban hozzájárult, hogy bővítették az üdülési csekkel igénybe vehető szolgáltatások körét. Jövőre ez az összeg még tovább nőhet, mert a tervek szerint a szabadidősportokat, például a fitnesztermi bérletvásárlás lehetőségét is bevonják a körbe.

Az üdülési csekk az alábbi célokra használható fel:

- szállás és hozzá kapcsolódó egyéb szolgáltatások

- utazási szolgáltatások

- vonatjegy

- buszjegy

- személygépkocsi-üzemanyag

- hajóutak

- fesztiválok belépőjegyei

- balatoni területi horgászengedélyek

- fürdők szolgáltatásai

- Fővárosi Állat- és Növénykert belépői

- étkezés

- Hungexpo-belépők

- Hungaroring-belépők

Beke Károly Az üdülési csekk az alábbi célokra használható fel: - szállás és hozzá kapcsolódó egyéb szolgáltatások

- utazási szolgáltatások

- vonatjegy

- buszjegy

- személygépkocsi-üzemanyag

- hajóutak

- fesztiválok belépőjegyei

- balatoni területi horgászengedélyek

- fürdők szolgáltatásai

- Fővárosi Állat- és Növénykert belépői

- étkezés

- Hungexpo-belépők

- Hungaroring-belépők

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!