Labdarúgás

2024.09.01. 13:00

Vaskó József lesz a Kalocsa edzője

Amint arról beszámoltunk, az első fordulót követően felállt a Kalocsa kispadjáról az addigi vezetőedző, Kohány Balázs. Az Anda Kalocsa FC megtalálta az utódját, Vaskó József személyében.

Vincze Miklós

A vármegyei első osztályú bajnokságban szereplő Anda Kalocsa FC szombaton este a közösségi oldalán tudatta, hogy megtalálták a hét elején lemondott Kohány Balázs utódát, mégpedig a 45 éves, jelentős játékosmúlttal rendelkező Vaskó József személyében. Vaskó József labdarúgóként több száz mérkőzésen szerepelt az NB I.-ben és az NB II.-ben, a pályán komoly tapasztalatokat szerzett.

Kalocsa, edző, Vaskó József
Vaskó József ül le a Kalocsa kispadjára. 
Fotó: Beküldött fotó

„Edzőként Vaskó József sikeresen dolgozott az utánpótlásban, és több vármegyei felnőtt csapatnál is bizonyított. Szakmai hozzáértése és vezetői képességei révén ő a legmegfelelőbb választás a csapat élére. Biztosak vagyunk benne, hogy Vaskó József irányításával új sikerek várnak ránk. Vele együtt egy új fejezet kezdődik az Anda Kalocsa FC életében, és izgatottan várjuk a közös munkát ”– áll az egyesület közleményében.

A jövő idő használata indokolt, hiszen a mai bajnokin, a Soltvadkert elleni idegenbeli mérkőzésen még nem ő irányítja vezetőedzőként a csapatot.

– Igazából nem is ülhetek le még hivatalosan a kispadra, előbb el kell készíteni ugyanis a regisztrációs kártyámat. Ugyanakkor miután még csak egy közös edzés van a csapattal a hátunk mögött, ezen a mérkőzésem még az egyik elnökségi tag, Kohány Gábor meccsel – jelentette ki Vaskó József.

A mérkőzést természetesen megtekinti, méghozzá az elődje, Kohány Balázs társaságában, aki igyekszik neki minél behatóbban bemutatni a csapatot.

– Szerdán kerestek meg a kalocsai vezetők, konkrétan Kohány Gábor – felelte arra a kérdésre, hogy mikor merült fel, hogy ő vegye át a Kalocsa kispadját.

– Először automatikusan nemet akartam mondani, ugyanis éppen ezen a nyáron köteleztem el magama Fejér vármegye másodosztályban szereplő Nagykarácsony csapatához, és mivel szimpatikus volt a csapat is, a vezetőség is, úgy éreztem, nem akarnám őket cserben hagyni, viszont azért kértem egy kis gondolkodási időt. Nem tagadom, izgatott a kihívás, hogy egy nagy múltú klub vezetőedzője lehetek, és az is sokat nyomott a latban, hogy éreztem, hogy a kalocsaiak valóban velem képzelik el a folytatást, és nagyon szeretnék, ha én venném át a stafétabotot. Úgyhogy végül igent mondtam a felkérésre – jelentette ki Vaskó József.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában