Verseny

2024.09.14. 18:07

Az eső sem szegte kedvét a futóknak a kiskunfélegyházi libafesztiválon – galériával, videóval

Az esős idő ellenére mintegy százötven futó állt rajthoz szombaton a hatodik Lúdas Matyi utcai futóversenyen, amit hagyományosan a Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretében rendeznek meg. A futást népszerűsítő eseménynek ezúttal is a város ligetes főutcája adott otthont. A szombati sporteseményt a Jogging Plus Sportegyesület szervezte.

Vajda Piroska

Bár az időjárás nem kedvezett a rendezvénynek, a legelhivatottabb futókat az eső sem riasztotta el, hogy megmérettessék magukat. Voltak, akik a fővárosból érkeztek, és olyanok is, akik Mohácsról jöttek. A legkisebbektől egészen a felnőttekig minden korosztály képviseltette magát a jó hangulatú versenyen.

futóverseny, Kiskunfélegyházi Libafesztivál
A félegyházi futóversenyen minden korosztály megmérettette magát
Fotó: Vajda Piroska

A futókat, mint mindig, idén is Balla László alpolgármester köszöntötte, majd a bemelegítés után délelőtt 10 órakor indult el a verseny. A legkisebbeknek, az óvodásoknak a Kisliba-futam keretében 200 métert kellett teljesíteniük. A már iskolás gyerekek a Ludas Matyi-futamban bizonyíthattak négyszáz méteres távon. Őket követték a Gúnár-futamosok, akiknek már ezer métert kellett teljesíteni, csakúgy, mint a Döbrögi-futamosoknak. Az előbbiek 12–14 évesek, az utóbbiak 15 év feletti iskolások voltak. A leghosszabb távot, a három kilométert választók az Ispán-futamban indultak.

A részletes eredményekről későbbi cikkünkben számolunk be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában