Labdarúgás

2024.09.01. 17:51

A KTE pont nélkül maradt az Újpest ellen – galériával

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában a Kecskemét az Újpestet fogadta a Széktói Stadionban vasárnap. A vezetést a KTE szerezte meg, azonban a vendégek fordítottak és begyűjtötték a pontokat.

Nyitray András

Az első helyzet a 3. percben alakult ki, Lukács húzott el a jobb szélen, majd Zsótér lőhetett, de blokkoltak a vendég védők. Negyedóra telt el a meccsből, amikor Zsótér kapott egy kiváló hosszú indítást, éles szögből még középre tudta tenni a labdát, viszont Piscitelli a helyén volt. Egy perccel később Lukács lőtt távolról fölé. Az első vendég próbálkozás az ivószünet után Ljujic nevéhez fűződött, majd rögtön a túloldalon egy szögletet követően Zsótér beadása volt veszélyes, de a kapus ki tudta ütni a labdát. A következő szöglet viszont már KTE gólt eredményezett, az újabb kiváló beadást Katona Levente fejelte a kapuba, 1–0. Nem sokáig vezetett a házigazda, a 35. percben Mucsányi kapta üresen a labdát a tizenhatoson belül, majd ballal a jobb alsóba lőtt, 1–1. Három perccel később Májer pattogós lövését védte az Újpest olasz hálóőre. Az első játékrész végén Bese fejelt oldalhálót. Döntetlennel fordultak a felek a folytatásra. 

KTE, labdarúgás, Kecskemét
A KTE pont nélkül maradt
Fotó: Bús Csaba

A második félidő elején Nunes is fejjel próbálkozott, Varga bravúrral hárított. A Kecskemét kapusa a 53. minutumban is nagyot védett, ezúttal Mucsányi próbálkozását hatástalanította. Bő félóra volt hátra a találkozóból, amikor a Kecskemétnél a visszatérő Katona Bálint, míg az Újpestnél az ex-kecskeméti Horváth érkezett csereként. A 63. percben kreatív támadást fejezett be Vágó lövésével a KTE, majd egy perccel később Pálinkás ennél is nagyobb helyzetben, a kaputól pár méterre fejelt mellé. A kihagyott helyzet megbosszulta magát, az ellentámadásból Brodic talált be, 1–2. A folytatásban is támadott a Kecskemét, a játék az Újpest térfelén zajlott, ám egy újabb kontrát ismét góllal fejezett be a vendégsereg, Brodic önzetlen passzát Ljujic értékesítette, 1–3. A végjátékban Katona Bálint szabadrúgását jegyezhettük még fel, de az Újpest megtartotta kétgólos vezetését és megszerezte a három pontot. 

A bajnokság a válogatott szünet miatt szeptember 21-én folytatódik, a kecskemétiek majd a Zalaegerszeg otthonában lépnek pályára, előtte szeptember 15-én a kupában a Kozármisleny lesz az ellenfél.

– Gratulálok az Újpestnek a győzelméhez! Megérdemelten nyertek, viszont az első félidőben az eddigi legjobb teljesítményünket produkáltuk. Megvoltak a labdakihozatalok, jól építettük fel a támadásokat és pontrúgás után gólt is lőttünk. Sajnálom, hogy rossz védekezés után az ellenfél egyenlíteni tudott, ám úgy érzem, irányítottuk a meccset az első játékrészben. A szünetben megbeszéltük, hogy figyelni kell, erős átmenetekben az Újpest. A második vendég gólt is nagyon sajnálom. Határozottabbnak kellett volna lennünk a középpályán, akár szabálytalanság árán is. Dühítő, hogy 1–1-nél hatalmas ziccert hagytunk ki, majd az Újpest rögtön gólt ért el, de ilyen a futball. Ami nálunk kimaradt, az náluk bement, és előnyben a létszámfölényes helyzeteket jól játszotta le a vendég gárda. Úgy érzem, több volt ebben a meccsben, viszont a sok hátul elkövetett hibánk miatt ma nem szerezhettünk pontot – értékelt Szabó István, a KTE vezetőedzője. 

Kecskeméti TE – Újpest FC 1–3 (1–1)

Kecskemét, 4743 néző, Vezette: Erdős József (Georgiou Theodoros, Aradi József)

KTE: Varga B. – Májer, Szabó (Nagy 81.), Belényesi, Katona L., Zeke – Vágó, Nikitscher, Zsótér (Meszhi 65.) – Lukács (Katona B. 59.), Pálinkás (Vattay 81.). Vezetőedző: Szabó István

Újpest: Piscitelli – Bese, Nunes, Duarte, Gergényi, Tamás (Fiola 86.) – Ljujic, Tajti (Lacoux 46.), Geiger (Onovo 75.) – Brodic (Dénes 86.), Mucsányi (Horváth 59.). Vezetőedző: Bartosz Grzelak

Sárga lap: Gergényi (22.), Nunes (84.)

Gólszerzők: Katona L. (30.), ill. Mucsányi (35.), Brodic (65.), Ljujic (76.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában