Kézilabda

2024.09.01. 10:00

A Bácsalmás nyugodt szezont szeretne

A Bácsalmási PVSE női kézilabdázók számára nem a legideálisabban alakult az előző idény, Dankó Ervin vezetőedző igen szűk kerettel kellett, hogy végig csinálja a szezont. Bár a felsőházról lemaradt a Bácsalmás az NB II-ben, ez inkább előny volt utólag, hiszen a tavaszi sikerek összekovácsolták a csapatot, mely nyáron erősödni látszik.

Nyitray András

A Bácsalmás kevés játékossal csinálta végig az előző idényt, az NB II-es kézilabda liga felsőházáról kevéssel maradt le, de az alsóházban aztán csoportja élén zárt magabiztos játékkal a gárda. A csapatépítés mellett akadtak ugyan bizonytalanságok a nyár során a PVSE körül, de ezek megoldódtak, így nagy elánnal készülnek a bácsalmási hölgyek az új idény kihívásaira. 

kézilabda, PVSE, Bácsalmás
A Bácsalmás célja változatlan
Fotó: Bús Csaba

– Az előző fél évünk nagyon nehezen alakult, kevesen voltunk, csupán egy kapussal. Akadtak gondjaink, nyáron aztán történtek változások a klubvezetés területén is, ami némi bizonytalanságot szült a jövőt illetően. Később kezdődött így a felkészülésünk is, végül augusztus második hetében kezdtük meg a közös munkát. Azóta viszont gőzerővel készülünk a bajnokságra – tekintett vissza Dankó Ervin. 

A keretben meglévő lyukakat sikerült betömni, nyáron két kapusa lett a csapatnak, illetve a mezőnyjátékosok száma is nőtt, hiszen egyetlen távozója van a társaságnak. Dankó Ervin azt is elárulta, hogy így már mernek kapus nélküli játékot is gyakorolni, tavasszal ugyan végig volt bennük egy félelem, nehogy az egy szem hálóőrükkel történjen valami. 

– Ideális keret sosincs, de komolyra fordítva, természetesen dolgoztunk rajta, hogy közelítsünk ehhez. Megvan a két kapusunk, ami könnyebbséget jelent, az edzőmeccseken is érezhető az ebből fakadó nyugalom. Egy vicces példával érzékeltetve: tavasszal nem mertünk emberhátrányban kapus nélkül játszani, mert féltünk, hogy nehogy a futás közben véletlen történjen valami az egyetlen kapusunkkal. Ez a helyzet így szerencsére megoldódott már. Rajtuk kívül még három játékost tudtunk igazolni, ami szintén pozitív emellett, hogy csupán egy távozónk van, így bővült a keretünk. Egy sérültünk van, éppen a saját lányom, akit keresztszalag sérülés után megműtöttek a nyár elején, neki még a rehabilitáció időszaka zajlik – mondta a keret formálódásáról Dankó Ervin. 

A bácsalmásiak egy új csoportba kerültek, ennek eredményeként vármegyei rangadót is játszhatnak majd a Kecskeméttel. A két együttes néhány éve a bajnoki címért is nagy csatában volt ebben az osztályban, ami szép emlék, de ennek nagy jelentőséget nem tulajdonít Dankó Ervin. Mivel nehéz megítélni, milyen erősségű ellenfeleik lesznek, egyelőre nem tudja belőni, pontosan hova érhetnek oda. 

– A Kecskeméttel van egy múltunk, abban a bizonyos idényben egyel kaptunk ki náluk, egyel nyertünk viszont hazai pályán, tehát abszolút kiegyenlített volt a párharc. Azóta persze mindkét csapat nagyobb átalakuláson esett át, főleg a KNKSE. Nem is szűkíteném le egy rangadóra a csoportbeosztást. Miután minden rendeződött a csapat körül, idén is a nyugodt bennmaradást tűztük ki célul. Tavaly nem volt realitása számunkra a felsőháznak azzal a szűk kerettel, meggyőződésem, hogy végül azért is tudott egyben maradni a csapat, mert az alsóházban viszont sok sikerélmény ért minket, egy döntetlen mellett minden meccset megnyertünk. A játékosok szájíze is pozitívabb ilyenkor, össze is kovácsoltak minket a sikerek. Az erőviszonyokat nem látni még, a Kecskeméten és rajtunk kívül zömmel Budapest környéki csapatok szerepelnek a csoportban, akiknek a merítési lehetősége jóval nagyobb. Akár az utánpótlásból, egymástól, vagy az NB I-ből, NB I/B-ből is tudnak igazolni. Éppen ezért nem is szeretnék nagyot mondani, jelenleg a felsőház és az alsóház határán látom magunkat, aztán majd a mérkőzéseken kiderül, hogy mi sülhet ki ebből, látva az ellenfelek erejét is. A játékelemeink és a stílusunk kiforrott, a keret magja másfél-két éve együtt van, az erősítésekkel együtt bizakodó vagyok – zárta gondolatait Dankó Ervin.

A Bácsalmási PVSE a Kecskeméti NKSE mellett az Inárcs-Örkény, a Gyál, az Alsónémedi, a Malév SC, a Rákosmente és a Vecsés ellen küzd az első négybe kerülésért az NB II-es bajnokság G csoportjában. A PVSE hazai pályán kezdi a szezont, szeptember 14-én 16 órás kezdéssel az Alsónémedit fogadja majd Dankó Ervin együttese. 

A Kecskemét elleni vármegyei derbire meglehetősen sokat kell várnia a csapatoknak és a drukkereknek is, hiszen csak november 3-án találkoznak majd a felek. Akkor a KNKSE lesz a házigazda a Messzi István Sportcsarnokban. 

A versenyszabályzat nem változott, az első négy helyezett az egymás ellen szerzett pontokat is  magával viszi a felsőházba, ahol a H csoport négy legjobbjával kerül össze, s küzd a bajnoki címért. Amennyiben az 5-8. helyen végez egy csapat, úgy az alsóházba kerül hasonló szabályoknak megfelelően, a kiesés elkerüléséért harcolva. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában