Labdarúgás

2024.08.25. 07:00

Hátrányból fordított a Tiszakécske II az Akasztó ellen – galériával

A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság első fordulójában az Akasztói FC, az elmúlt bajnokságot megnyerő Tiszakécskei LC otthonába utazott. A hazaiak és a vendégek csapata is változott az előző idényhez képest.

Szentirmay Tamás

Nagy irammal kezdődött a találkozó, mind a két csapat beleállt a játékba és nagy iramot diktáltak.

labdarúgás, Tiszakécske, Akasztó,
Fotó: Szentirmay Tamás

 A 22. percben Vincze Dezső buktatta a tizenhatoson belül Kálit, amiért büntetőt ítélt a játékvezető. A tizenegyest Oláh Máté a kapufára lőtte. A folytatásban egyre többet támadott és veszélyeztetett a Tiszakécske, de Németh Zsolt biztosan őrizte hálóját. A második játékrészben is a hazaiak játszottak fölényben, de a helyzeteiket nem tudták gólra váltani, mert Németh kapus bravúrokat mutatott be. Aztán ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a sikertelenség megbosszulta magát, mert vezetést szerzett az Akasztó. A 77. percben bal oldali támadás után Csányi megszerezte a vezetést 0–1. Nem sokat kellett várni az egyenlítésre, mert Oláh kapott középen labdát, igazított egyet rajta, majd kilőtte a jobb alsó sarkot 1–1. A rendes játékidő hajrájában, ezúttal is Vincze Dezső volt a tettes, mert felvágta Antal Gábort a tizenhatoson belül, amiért ismét tizenegyes járt. A büntetőt Káli értékesítette 2–1.

Bagi Gábor: Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz ez a mérkőzés. Minden új bajnokság amikor elkezdődik, akkor minden csapat sötét ló, mert nem lehet azt tudni, hogy mennyit erősödtek, ki milyen formában van. Ezt amatőr csapatoknál nem lehet kiszámítani. Az első félidőt legalább három gólos előnnyel kellett volna lezárnunk, és akkor nem kellett volna a végén idegeskednünk. Tizenegyest, ziccereket hagytunk ki. A mezőny legjobbja az Akasztó kapusa volt, nagyon jól védett, vagy lehet, hogy mi voltunk túlságosan dekoncentráltak a kapu előtt. Azt gondolom, hogy ez a mérkőzés a szív diadala volt. Igazságtalan lett volna, ha nem szereztünk volna három pontot, mert nekünk volt rengeteg helyzetünk, amit nem használtunk ki. És ami tény, hogy már huszonegy meccse veretlenek vagyunk.

Szrenkó István: Úgy érzem, hogy jól álltunk bele a mérkőzésbe a tavalyi bajnok ellen. Öten hiányoztak a csapatból, akik közül hárman sztenderd játékosok. Több helyzetet alakított ki a Tiszakéske, de felvettük velük a versenyt. Szenzációsan védett a kapusunk. Volt egy befolyásoló tényező a mérkőzésen amikor 1–0-ra vezettünk, de a játékvezető nem fújt. Pedig, ha berúgjuk, akkor más lett volna a mérkőzés. Gratulálok a csapatomnak, szenzációsan fociztak. Mindent megpróbáltunk tenni a pintszerzésre, de ez most így sikerült. Ha így folytatjuk, akkor jó ősz elé nézünk.

Tiszakécskei LC II–Akasztói FC 2–1 (0–0)

Tiszakécske, vezette: Tihanyi Gábor (Bartucz Tamás, Kócsó Tibor Zsolt).

Tiszakécske: Baráth – István L., Oláh M., Szabó D., Oberna (Szabó G. 65.), Káli, Németh G., Szalai (Pomozi 46.), Antal G., Szabó L., Hábenczius (Pásztor 46.). Technikai vezető: Bagi Gábor.

Akasztó: Németh Zs. – Danó (Kurucz 55.), Máté, Gémesi, Fekete, Csányi, Tóth Á., Márki, Szabó Sz. (Szrenkó A. 67.), Vincze, Bajusz (Fábián 72.). Vezetőedző: Szrenkó István.

Gólszerző: Oláh 80., Káli 88., illetve Csányi 77.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában