Labdarúgás

2024.08.24. 18:41

Kiélezett meccsen verte meg a DVTK a KTE-t

Az OTP Bank Liga 5. fordulójában a Diósgyőri VTK vendége volt a Kecskeméti TE. A kiegyenlített mérkőzésen egyetlen gólt döntött, azt a DVTK szerezte meg a hajrában.

Nyitray András

Szabó István a szezonban először számított kezdőként Nagy Krisztiánra, aki az ETO ellen kisebb sérülést szenvedő Májer helyett kezdett ezúttal. Egy további változás volt emellett, Kovács Barnabás helyett Helmich volt ott a kezdők között.

Kecskeméti TE, labdarúgás, KTE
Zeke Márió ( fehérben)
Fotó: Réti Attila/KTE

Némi tapogatózás után a hazaiak vették kézbe az irányítást, a 7. percben Rharsalla húzott befelé balról egy jó kényszerítő után, de Belényesi végül bele tudott vetődni éles szögből leadott lövésébe. A 11. percben Szatmári hosszú indítására Belényesi és Rakonjac indult el, előbbi ugyan haza fejelte a labdát, de a támadó még el tudta pöckölni Kersák elől, viszont csak a jobb alsó mellé. A 15. percben Klimovich talált be, de ezt les után tette, majd a 17. percben Komlósi fejese kevés veszélyt hordozott magában. Ivószünet után az első kecskeméti próbálkozásokat is feljegyezhettük, a 33. percben Helmich vállalkozott távolról lövésre, nagyon kevéssel eltévesztve a bal alsót. Két minutummal később Pálinkás lőtte be a labdát a beinduló Lukács elé, aki éles szögből jobb külsővel próbálkozott, de Sentic védett. A félidő végén megint a hazaiak előtt adódott sansz, Rharsalla jól érkezett, de nem tudta jól megfejelni Gera beadását. A 37. percben Rakonjac a jobb lábáról a balra húzta vissza a labdát, megcélozta a rövidet, de Kersák hárított, így nem született gól az első játékrészben.

A második félidő Rharsalla fölé szálló kapáslövésével indult el, de ennek ellenére a kecskeméti akarat érvényesült jobban. Az 50. percben Zeke lőtte középre a labdát az alapvonalról, Lukács tette bele a lábát, de fölé perdült onnan a labda. Az 51. percben Rakonjac, egy percre rá Pálinkás csúsztatott szépen egy-egy beadás után, de a kapusok mindkét alkalommal a helyükön voltak. A folytatásban is Pálinkás próbálkozott, Nikitscher beadása után azonban fejjel nem talált kaput az 58. percben. Jöttek ekkor már a cserék mindkét oldalon, ami hazai oldalon gólt hozott. A 74. percben Gera beadása szállt át a hosszúra, Edomwonyi fejesét még védte bravúrral Kersák, de a lecsorgót Acolatse a kapuba lőtte (1-0). A hajrában főleg pontrúgásokból próbálkoztak már a kecskeméti játékosok, ám miközben fellazult természetszerűleg a védekezés, a DVTK előtt is adódtak sanszok kontrából. Az utolsó tíz percbe érve Kovács Barnabás fejese ment előbb fölé, majd Acolatse lövését fogta egy szóló után Kersák. A végén Pálinkás fordult még kapura a 89. percben, de kísérletet a védőről fölé pattant, így maradt az 1-0.

Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője: – Ilyen mérkőzésre készültünk, mert tudtuk, hogy a Kecskemét nagyon stabil csapat, mely kiváló az átmenetekben is. Nem egyszerű ellenük futballozni, amióta én vagyok a DVTK edzője, most született először gól ebben a párosításban. Az volt a tervünk, hogy a 60. perctől elkezdünk friss játékosokat beküldeni, akikkel magunk javára tudjuk fordítani ezt a meccset. Ezen a napon ez a tervünk bejött.

Szabó István, a KTE vezetőedzője: – Az első félidőben nem voltam elégedett, ezt szünetben át is kellett beszélnünk. Rendre jobban jött ki az egy az egy elleni játékokból a Diósgyőr, voltak késések is védekezésben, ebből veszélyes szituációk alakultak ki. A második félidőben tudtunk változtatni a felfogáson, bátrabban és pontosabban játszottunk. Úgy éreztem, hogy ekkor már egy ki-ki meccs alakult ki, voltak lehetőségek mindkét oldalon, a kapott gól idején is azt éreztem, hogy inkább mi voltunk közelebb hozzá. Utána is lett volna még lehetőségünk pontrúgásokból egyenlíteni, de hiányzott a kellő pontosság, nem tudtunk már helyzetet kialakítani. A döntetlen igazságosabb lett volna véleményem szerint, de gratulálok a Diósgyőrnek, hiszen egy góllal jobbak voltak végül.

Diósgyőri VTK – Kecskeméti TE 1-0 (0-0)

Miskolc, 4121 néző: V: Berke (Tóth II., Szert)

DVTK: Sentic – Gera, Szatmári, Chorbadzhiyski (Lund 46.), Sanicanin – Franchu, Klimovich (Vancas 57.), Komlósi (Vallejo 68.) – Varga Z. (Acolatse 57.), Rakonjac, Rharsalla (Edomwonyi 68.). Vezetőedző: Vladimir Radenkovic

KTE: Kersák – Nagy K. (Derekas 75.), Szabó A., Belényesi, Katona L., Zeke – Helmich (Vattay 70.), Vágó (Kovács B. 70.), Nikitscher – Lukács, Pálinkás. Vezetőedző: Szabó István

Gól: Acolatse (74.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában