Labdarúgás

2024.06.20. 13:09

Karakas Ferenc elégedett a KLC évével

A Kecskeméti LC számára véget ért a 2023/2024-es esztendő. A klub évzáróval búcsúzott el az évtől, melynek kapcsán Karakas Ferenc elnök-helyettes foglalta össze a tapasztalatokat.

Nyitray András

Karakas Ferenc az 1992-ben alapított klub egyik alapítója. A legfontosabbnak mindig azt tartotta, hogy minél több gyermek leljen örömet a sportban.  

Karakas Ferenc, KLC
Karakas Ferenc az évzárón is megosztotta gondolatait
Fotó: KLC

– Egy klubvezető akkor elégedett, ha minél több gyerek sportol a klubban, és ők megtalálják a számításaikat a szülőkkel együtt – mondta Karakas Ferenc. – Nagyon nehéz kezelni azt, hogy minden gyereknek megtaláljuk a szintjének megfelelő edzés- és játéklehetőséget. Mivel különböző bajnokságokban, programokban vehettek részt, így azért elmondhatjuk, hogy mindenkinek volt lehetősége rendszeresen játszani, ha az edzésmunkája, hozzáállása megfelelő volt. Öröm, hogy a klub ismét betöltheti a Bozsik Körzet Központ feladatot. Ez az eredmény szakmai vezetőnknek, Parti Gyulának, illetve Parti Gábornak és Körmöczi Dominiknak köszönhető. Szervezetten nagy létszámmal bonyolódtak hétről hétre a regionális korosztályos bajnokságok/fesztiválok és az U9-es tornák. A tehetségek összevont edzései, és kiválasztásai is folyamatosak voltak. Nagy sikernek könyvelhetjük el, hogy Papp Levente, Csikai Vendel, Borsos Hunor és Hagyó Levente részt vehetett a Tehetség Központok és a Körzet Központok válogatottak tornáján. Ezek az eredmények már jelzik, eredményes munkát végeznek az edzőink a hétköznapi munkájuk során. A stáb hétről hétre 14 klub korosztályos labdarúgóinak rendeznek színvonalas programokat – tette hozzá Karakas Ferenc az év kapcsán. 

A klubnál különösen büszkék a leány szakágnál zajló munkára, egyre több tehetségre figyelnek fel országos szinten is. 

– A leány szakágnál is szervezett, értékes munka folyt az egész bajnoki évben. Szabó Erika az U19-es korosztállyal ismét regionális bajnokságot nyert, ráadásul igen magabiztosan. Balla Gábor az U16-os korosztállyal a 3. helyezést érte el a regionális bajnokságban, míg a Nagy Tamás-Bertalan Lili edzőpáros az U14-es lányokkal az előkelő 4. helyen végzett. A 10-11-12 éves lányokkal Szutor Sándor szerepelt a regionális tornákon nagyszerű teljesítménnyel. A felnőtt női csapatunk a vármegyei bajnokságban ért el S. Juhász Attila vezetésével bajnoki címet. A tél folyamán a női felnőtt csapatunk – a klub történetében először – az NB II-es futsal bajnokságban szerepelt és a középmezőnyben végeztek Balla Gábor és S. Juhász Attila vezetésével. Mindezt azért részleteztem, hogy egyben lássuk, m a női szakág kiemelt képzési központként milyen értékes eredményeket ért el, amihez csak gratulálni lehet a munkát végző szakembereknek. A lányoknál zajlott tehetség kiválasztó is, klubunkból első körben Kovács Emese, Farkas Fanni és Gál Emília kerültek be a keretbe, majd a válogatás során a Regionális Dél Válogatottjába már csak Gál Emília jutott tovább. Hab a tortán, hogy az U10-ben és az U12-ben Polyák Édua, míg az U12-ben Juhász Zsófi és Justin Odett képviseli az egyesületünket a válogatottakban – mondta a vezető a leány szakágról.

Karakas Ferenc elégedett az edzőkkel 

 Természetesen fiú részleg kapcsán is volt miről beszámolni, hiszen az óvodásoktól a felnőtt szintig zajlik a munka. 

– A felnőtt férfi csapat a Vármegyei első osztályban szerepelt Márton Pál és Horváth Zoltán vezetésével. Új formában és tartalommal indultunk neki a bajnokságnak. Az edzőpáros kiválasztásával igyekeztünk helyet adni a felnőttek között azoknak az U17-es és U19-es tehetségeknek, akik alkalmasak voltak erre a szintre. A 10-12 főből álló tehetségek hétről hétre játéklehetőséget kaptak a felnőttek között. Igen meglepő dolgokat tapasztaltunk. Talán változtatni kellene a képzések anyagán abban az irányban, ami a magyar stílusjegyeket jellemzi és beépíthető a játékunkba. Igaz, a változtatás joga a kezünkben. Úgy ítélem meg, hogy Ozsváth Ferenc (U19) Pap Szabolcs (U17), Nagy Lajos (U16), Bende Csaba (U15), Szalai Krisztofer (U14), Körmöczi Dominik (U13), illetve Kovács András és Vancsik Zsolt (U12) edzőkollégák egész évben lelkiismeretes, kiváló munkát végeztek! Láthatóak voltak a fejlődés nyomai náluk mind játékban, mind technikai, illetve mentális téren! Ha így folytatódik a szakmai munka, akkor egyre több gyereket lehet alkalmazni a felnőtt csapatban, ami a továbblépésüket szolgálja. Amit tapasztaltam, az az edzők személyiségéből és a játékosok tapasztalataiból fakadt. Nagyon értékes munkát végzett Bende József (U6-7), Bodnár Aurél (U8), Körmöczi Dominik, Marosvölgyi Attila (U9), Péntek József, Magyar István (U10), illetve Bánhidi Ádám és Kiss Sándor (U16/B). Az U13-19-es kapusokat nagy tapasztalattal Erdei Sándor edzette. Bizonyíték a jó munkának,hogy Bogdán Zalán 16 évesen már a felnőtt csapatban debütált, több alkalommal védett igen eredményesen. A 8-12 éves kapusokat Kormos Dávid trenírozta. Összességében elégedett vagyok az egész éves teljesítményekkel. Természetesen vannak területek, amiket át kell alakítani vagy meg kell szüntetni. Nekem és a társaimnak az a feladata, hogy a jövőben is eredményesen működjön a klub. Minden játékosnak, edzőnek és klubvezetőnek köszönöm a munkáját!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában