Röplabda

2023.12.18. 11:36

Győzött és az élre állt a HÉP-KRC Röpke

Szombaton vívta az idei utolsó bajnoki mérkőzését a HÉP-Kecskeméti RC Röpke SE. A kecskeméti hölgyek hazai pályán fogadák a Károli Gáspár Református Egyetem csapatát, és 3–1 arányban megnyerték a mérkőzést.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A két csapat előző mérkőzésének az eredményéből kiindulva nem voltak a legjobbak az előjelek, a Károli Gáspár Református Egyetem csapata ugyanis a két csapat első idei, október 28-án lejátszott találkozóján 3–0 arányban legyőzte a kecskeméti hölgykoszorút. Erki Milán és csapata azonban mégis bizakodva és lelkesen várta a két csapat kecskeméti összecsapását, a Röpke ugyanis az ősz folyamán egyre jobb formába lendülve egyre jobb eredményeket ért el, ráadásul éppen a mérkőzés napján jelenthették be, hogy a magyar válogatottban is megfordult Vezsenyi Adrienn a 2023/24-es idény hátralévő részében a hírös városiakat erősíti.

A bizakodás nem volt alaptalan. Az első játszmát 19 perc alatt, 25–15-re megnyerte a Röpke. A második szettet aztán nagy csatában a vendégek nyerték meg, 25–22 arányban. A harmadik felvonásban aztán alaposan odalépett a gázra a hazai gárda, valósággal lelépte a vendégeket, a tizenhét perc alatt behúzott 25–9-es szettel a tarsolyukban az önbizalom tekintetében megalapozva vágtak bele a negyedik játszmába. Abban már nem volt helye kellemetlen meglepetésnek, 25–16-ra nyerték a hírös városiak.

– Sikerült visszavágnunk az ősszel, idegenben elszenvedett vereségért, így elmondhatjuk magunkról, hogy a csoportban már mindenki ellen tudtunk győzni – értékelt a mérkőzést követően Erki Milán, a kecskemétiek vezetőedzője. – A lányok az ősz folyamán remekül dolgoznak hétről hétre, egyre stabilabb és gyorsabb játékot tudunk játszani, ennek köszönhetően most már kijelenthetjük, hogy január végére a csapat felé az elvárás a felsőházba való bejutás.

Arra a tényre, hogy a csapata ezzel a győzelemmel a tabella élére állt, így reagált: – Nagyon örülünk, hogy így alakult, valóban öröm ránézni a bajnoki tabellára, az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy a jelenleg a 2. helyen álló Közgáz és a 3. KRE is nálunk egyel kevesebb mérkőzést játszott. Viszont ők egymás ellen játszanak január 7-én, úgyhogy mi a legrosszabb esetben is a második helyre csúszunk vissza, utána pedig következhet január 14-én a Közgáz elleni rangadónk – tekintett előre a folytatásra.

HÉP-Kecskeméti RC Röpke–KRE SC 3–1 (19, -22, 9, 16)

Kecskemét, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, játékvezetők: Oláj Balázs, Szalai Pálma.

HÉP-KRC: Kökény, Pintér, Lehoczki, Vezsenyi, Fazekas, Csányi. Liberó: Szűcs, Kispeti. Csre: Kiss L., Horváth J., Sanchez, Szarka. Vezetőedző: Erki Milán. Másodedző: Farkas Péter.

Károli Gáspár Református Egyetem: Szőke, Ryan, Szabó K., Papp, Páli, Tordai. Liberó: Hideg, Bakó. Csere: Barcsa. Vezetőedző: Seidlné Szlávik Boglárka.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában