Tömegsport

2023.06.13. 17:11

Újra Domb-futást rendezett a IUSTITIA Egyesület

A múlt évhez hasonlóan az idén is június második szombatján rendezte meg a IUSTITIA Egyesület a Domb-futást. Ami ezúttal nem a Fuss egy napot! sorozat egyik állomását jelentette, hanem a klasszikus Domb-futást.

Vincze Miklós

Fotó: Iustitia Egyesület

Talán az időjárás, talán az elébük magasodó domb nagysága riasztotta meg a futókat, de a korábbi versenyekhez képest ezúttal kisebb volt az érdeklődés. A feladat ugyanakkor nehezebb volt, a domb körüli futást követően ugyanis 50 méter szintemelkedést kellett legyőzni. És lefelé sem volt könnyű az indulók dolga, hiszen elég egy rossz mozdulat, és máris kész a sérülés. Ezúttal azonban mindenki fokozott óvatossággal futott, és így senkit nem ért sérülés. 

Az időjárás trópusi volt: a korábbi napok nagy esőzéseinek nyomai nem tűntek el, a levegő ugyanakkor párával volt telítve. Viszont az eső elkerülte a rendezvényt, és a résztvevők ennek is nagyon örültek.

Fotó: Iustitia Egyesület

A mezőnyhöz csatlakoztak kedvtelésből futók is. Ezt az alternatívát használta ki Stix Laura Barbara is, aki hatszor futott fel a Domb tetejére, azaz még a versenyzőknél is többet teljesített, kiérdemelve a szépen csillogó érmet. 

Az öt körös Hegy-futást Kazai István nyerte Szomjú Zsolt előtt. A hölgyek versenyében pedig dr. Tamás-Deák Brigitta érkezett elsőként a célba, őt követte Rajnai Bernadette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában