Kézilabda

2023.02.19. 11:47

Közvetlen riválisát fogadja vasárnap a KNKSE

Az elmúlt heti alsóházi rangadó után újabb alsóházi rangadó vár a Kecskeméti NKSE csapatára, és a helyzet annyiban hasonlít az előző hetihez, hogy a Mátrai Péter vezette gárda ezúttal is hazai pályán játszik a női kézilabda NB I/B. 18 fordulójában.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba/archív felvétel

Nagyszerű hét áll a kecskeméti női kézilabdacsapat mögött, hiszen a múlt vasárnap 34–34-es döntetlent játszottak a jó erőkből álló Ferencvárosi TC U19 csapatával, ami azért is remek eredmény, mert három héttel korábban az Elek Gyula Arénában 11 góllal alulmaradtak Berkes-Kaiser Melittáék. A Fradi ellen megszerzett egy pont azonban akkor lesz igazán értékes, ha hétvégén a KNKSE legyőzi közvetlen riválisát, a Tempo KSE alakulatát is.

A bajnoki év elején igyekeznek felmérni az erőviszonyokat a csapatok, és már akkor sejthető volt, hogy a KNKSE és a Tempo izgalmas mérkőzéseket vívhat egymással. Szeptemberben meg is ütközött egymással a két gárda, ám izgalmakról szó sem volt:  a Tempo végig uralva a találkozót, magabiztosan legyőzte a hírös városiakat (37–32).  

A KNKSE elleni siker mellett a Tempo további három alkalommal győzött, kétszer megosztozkodott a pontokon, és tizenegy alkalommal alulmaradt a soros riválisával szemben. Mérlege azonban impozánsabb, mint a Kecskemété, hiszen tíz pontot gyűjtött, igaz, ez egyelőre a tabella 14. helyéhez elegendő.

A Kecskemét csupán egyetlen alkalommal győzött, két döntetlen mellett tizenöt vereség a mérlege, ezzel 16., sereghajtó a bajnokságban.

Mind a két alakulat számára a bennmaradás a tét – kétségtelen, hogy ehhez a Tempo áll közelebb –, ennek érdekében minden bizonnyal mindent meg fognak tenni a csapatok. Érdekesség, hogy két fordulóval ezelőtt a Tempo is döntetlent játszott a Ferencvárossal, 27–27-re végeztek. Parázs csatára van tehát kilátás a Messzi István sportcsarnokban. A mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik.

– Remélem, hogy előző mérkőzésünkön szerzett pontunkból tudunk erőt meríteni, és legalább olyan elszántsággal állunk bele a Tempo elleni meccsbe, mint tettük azt a Fradi ellen – nyilatkozta Mátrai Péter, a hírös városiak mestere. – Hatvan percen át kell összpontosítanunk, ez egészen biztos, hiszen a Tempo komoly ellenfél, sok rutinos játékossal. Mindent megteszünk a siker érdekében, ahogy eddig is, és a végén eldől, ez mire lesz elég.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában