Kosárlabda

2021.04.29. 07:14

Harminc percig pariban volt a Baja

Szerda este első meccsét játszotta a férfi kosárlabda NB I./B Piros csoport kilencedik helyéért a Nagykőrösi Sólymok KE a Bajai Bácska FKE csapatával a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Sokáig vezetett a Bácska, végül 17 ponttal győztek a Sólymok.

Kovács Nóra

Forrás: hunbasket.hu

Bár az első két negyedben dominált a Baja és a nagyszünetre 45–56-os előnyben mehettek, a fordulás után felzárkózott a Nagykőrös, egy ideig fej-fej mellett haladt a két klub, a 34. percre elfáradt a rövid kispaddal rendelkező Bácska, végül 106–89-re győzött a hazai csapat.

– A bajai csapat igazából öt játékossal érkezett erre a mérkőzésre, és az első félidőben nagyon gyorsan és eredményesen kosárlabdáztak, mi csak néztük a hátukat – nyilatkozta Lakosa Zsolt, a Nagykőrösi Sólymok KE vezetőedzője. – A második félidőre elfáradtak, mi egy kicsit feljavultunk és magabiztosan nyertünk a végén.

– Az első félidei jó játék után nagyon rosszul kezdtük a harmadik negyedet, és az is lehet, hogy a Nagykőrös is komolyabban vette – mondta Hosszú István, a Bajai Bácska FKE elnöke. – Nagy vérveszteség volt Pongó Martin lesérülése, egyébként is kevesen vagyunk. Sújtanak bennünket a sérülések, nehezen tudtuk kiállni is, U20-as játékosokkal töltöttük fel a keretet. És az igazsághoz tartozik, hogy a hitünket is vesztettük, amikor a félidei 11 pontos előnyünk után átvette a vezetést a hazai csapat. Ott úgy láttam, hogy össze is estünk, támadásainkban nem volt erő, el is fáradtunk, hiszen tulajdonképpen öt játékossal játszottunk. Sokkal frissebbek és energikusabbak voltak a hazaiak, gratulálok a győzelmükhöz.

Nagykőrösi Sólymok KE–Baja Bácska FKE 106–89 (24–26, 21–30, 30–17, 31–16)

Kiskunfélegyháza, Férfi NB I./B Piros csoport 9-10. helyért, zárt kapus mérkőzés. Játékvezetők: Vadász Csaba, Borgula György, Zahorán Kitti Mária.

Nagykőrös: Kovács 16/9, Mácsai 10, Lakosa 9/3, Bartos 8, Fehér 30/12. Csere: Mester 6/3, Szrapkó, Kónya, Jókai 4, Kocsis 4, Molnár 19/12. Vezetőedző: Lakosa Zsolt.

Baja: Nagy 16/12, Goldring J.B. 37/24, Goldring G. 10/3, Pongó 13/3, dr. Ágfalvi 12. Csere: Szatmári 1, Weiner. Edző: Hosszú István.

Fotó: hunbasket.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában