labdarúgás

2020.10.20. 16:31

Régi Radnótis futballistákat köszöntöttek Szabadszálláson

A hétvégi, Szabadszállás–Kiskőrös megyei első osztályú mérkőzés előtt kedves megemlékezésre került sor, Pandur László, a Szabadszállási SE elnöke ugyanis a 70-es évek szabadszállási honvédcsapatának, a Honvéd Radnóti SE legendás labdarúgóit köszöntötte.

Vincze Miklós

A Honvéd Radnóti volt játékosai balról: Litevszky György, Karakas Ferenc, Mag József, Szabó János, Pandur László.

Fotó: Gulyás Sándor

A Szabadszállás-Kiskőrös rangadó előtt már tapsolhatott a találkozóra igen szép számmal összegyűlt közönség, a meccs kezdése előtt ugyanis a régi, mára már legendássá vált szabadszállási katonacsapat, a Honvéd Radnóti SE egykori futballistáit, a klubban főként a 70-es években szerepelt legendáit köszöntötték a hazaiak.

A kis megemlékezést a szabadszállási klub jelenlegi szakmai igazgatója, Pandur László szervezte meg, aki maga is a korabeli Honvéd Radnóti SE ifjúsági, majd a Szabadszállási KSK felnőtt csapatának a labdarúgója volt. Jelen volt a megemlékezésen Szabó János, aki 1971-ben volt megyei gólkirály a Honvéd Radnóti SE színeiben, későbbi pályafutása aztán Kecskeméthez kötötte, a Kecskeméti Dózsa színeiben volt NB I./ B-s gólkirály is, majd a Kecskeméti SC megalakulása után a KSC oszlopos tagja volt. Jelen volt Mag József, aki a Honvéd Radnóti SE jobbszélsője volt az 1972/73-as idényben, Litevszky György, aki 1973-ban a Radnóti házi gólkirálya volt, huszonegy találattal. Örömmel fogadta el a meghívást Karakas Ferenc is, aki 1972-ben lett a Honvéd Radnóti játékosa, majd csapatkapitánya, későbbi pályafutása során pedig a szabadszállási Radnóti SE és több más megyei csapat vezetőedzője, és egyéb érdemei mellett a ma a megyei első osztályban szereplő Kecskeméti LC megalapítója és jelenlegi elnökhelyettese.

Minden meghívott sajnos nem tudta elfogadni a meghívást, de Pandur László az egybegyűltek előtt meleg szavakkal emlegette fel többek között Őrző Istvánt, aki 1972-ben és 1975-ben volt a klub megyei gólkirálya, elhangzott természetesen a kitűnő középhátvéd, egyben csapatkapitány, Tamon János, becenevén Guriga neve, akárcsak a nagy munkabírású hátvéd, középpályásé, Szombati Lászlóé. És néhány anekdota kíséretében felidézték a csapat kitűnő, szigorú és kemény vezetőedzőjét, Veres István őrnagyot is.

A köszöntést követően a megyei első osztályú rangadó előtt a kezdőrúgást az egyik ünnepelt, Szabó János végezte el.

A Honvéd Radnóti volt játékosai balról: Litevszky György, Karakas Ferenc, Mag József, Szabó János, Pandur László.
Fotó: Gulyás Sándor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában