röplabda

2020.05.26. 11:09

Pádár Krisztián Japánba igazolt

Pádár Krisztián nyert már magyar, kínai és dél-korai bajnokságot. A feladóátló poszton szereplő játékos a következő szezonban Japán­ban próbálja meg­szerezni ezt a trófeát.

Borbély Károly

Pádár Krisztián (14) japán bajnoki címre hajthat

Forrás: AFP

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Kecskeméti RC-ben is nevelkedő Pádár Krisztián vasárnap a közösségi oldalán közölte: a kínai és dél-koreai trófeák után a következő idényben a távol-keleti szigetországban szállhat harcba újabb sikerekért a misimai székhelyű Toray Arrows csapatában. A 23 éves, 29-szeres válogatott játékos az elmúlt idényben az orosz Fakel Novij Urengoj együttesét erősítette, amellyel a koronavírus-járvány miatt nem tudta befejezni a szezont, pedig a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is versenyben volt még a klub az aranyéremért.

– Sajnálom, hogy a járványveszély miatt idő előtt félbeszakadtak a bajnoki küzdelmek és a Bajnokok Ligája sem fejeződhetett be – mondta a feladóátló poszton bevethető Pádár a hunvolley.hu-nak. – Az első opció az volt, hogy maradok az orosz csapatomnál, de menet közben kiderült, hogy másik posztra kellett nekik egy külföldi játékos. Ezt korrekt módon, időben kommunikálták felém, így volt idő új megoldás után nézni.

Volt már japán ajánlatom, de tavaly a BL-szereplés miatt döntöttem az oroszok mellett. Most viszont létrejött ez a lehetőség, és ha már így alakult, a kínai és a koreai bajnoki cím mellé szeretném majd odatenni a japánt is. Az új csapatom ellen korábban a koreai klubommal már játszottam, illetve kommunikáltunk egymással, és kedvező jelzéseket kaptam róluk Koreából is. A japánok egy külföldi játékosnál nemcsak a tudást, a teljesítményt nézik, hanem azt is, hogy az illető hogyan illeszkedik be a közösségbe, a helyi kultúrába. El kell fogadni, hogy ott más a rendszer, más a kultúra, és ehhez alkalmazkodni kell. Erre sok nagy játékos nem hajlandó a röplabdasportban. Én olyan helyen szeretnék röplabdázni, ahol élvezem a játékot és értékelik, hogy náluk, értük játszom. Ha ez a két szempont érvényesül, minden rendben lesz. Egyébként nem gondolom, hogy a japán bajnoki cím elhódítása a koreainál nehezebb lenne. Persze, sok mindennek össze kell jönnie, de minden esély adott rá. Az első hét csapatból bármelyik bajnok lehet.

Pádár Krisztián (14) japán bajnoki címre hajthat
Fotó: AFP

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában