súlyemelés

2018.10.06. 07:52

Kezdődik a III. Nyári Ifjúsági Olimpia: Kecskeméti is utazott

Szombaton kezdődik Bue­nos Airesben a III. Nyári Ifjúsági Olimpia, ahol 79 fiatal versenyző, köztük a kecskeméti Árva Cintia képviselik Magyarországot.

Borbély Károly

Árva Cintia és Bálint Csaba. Cintia október 9-én lép dobogóra Buenos Airesben

– A magyar csapat október 2-án indult Argentínába – mondta Bálint Csaba, aki szövetségi edzőként utazik Cintiával. – Súlyemelő sportágban egy női és egy férfi – Orsós Richárd – magyar kap lehetőséget az ötkarikás játékokon. Egy súlycsoportban tíz-tizenkét versenyző indulhat, Cintia az 53 kilós kategóriában versenyez. A ranglistát még nem ismerjük, de szeretnénk jól szerepelni. Az elmúlt héten megrendezett junior országos bajnokságon Cintia országos csúcsot javított szakításban, bízunk benne, hogy tovább folytatódik a sikeres szereplés. Az olimpián 55 női és 55 férfi súlyemelő lép dobogóra, és nagyon büszke vagyok rá, hogy Árva Cintia, a Kecskeméti TE versenyzője is tagja ennek az elit mezőnynek.

– Nagyon nagy izgalommal várom a versenyt – mondja Árva Cintia. – két éve készülök az olimpiára és most is nehéz elhinni, hogy sikerült az utazó csapatba kerülnöm. A versenyem október 9-én lesz, helyi idő szerint délután 14.30 órakor. Most az a legfontosabb, hogy sikerüljön átállni az ötórás időeltolódásra.

Árva Cintia és Bálint Csaba. Cintia október 9-én lép dobogóra Buenos Airesben

Derűlátóan nyilatkozott Dobos Imre, a hazai sportági szövetség elnöke. Ő mindenekelőtt azt emelte ki, hogy a két fiatal indulásával nagyszerű hagyomány folytatódik Buenos Airesben. A magyar súlyemelés tudniillik eddig valamennyi nyári olimpián és ifjúsági olimpián jelen volt, s a sorozat ezúttal sem szakad meg. Emellett nyomon követte Árváék szakmai munkáját, s úgy látja, hogy mindketten rendkívül jól felkészültek az argentínai versenyre. „Én egyéni csúcsot várok tőlük” – szögezte le az elnök.

Buenos Airesből 2018. október 20-án tér haza a magyar csapat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában