röplabd

2018.04.26. 14:10

Kínai bajnok lett a KRC volt játékosa, Pádár Krisztián

A magyar válogatott Pádár Krisztián megnyerte a kínai röplabdabajnokságot a Shanghai Golden Age csapatával. A feladó­átló – aki a szezont a Koreai Köztársaságban töltötte – az egyik fél negyedik győzelméig tartó finálé negyedik mérkőzése előtt, 2–1-es állásnál szerződött a sanghaji együtteshez.

Borbély Károly

Gorter-Kecskeméti RC – VCA Amstetten Hypo NÖ (osztrák) 2:3 Férfi röplabda-mérkőzés. Közép-európai Liga, 9. forduló. Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Fotó: Bús Csaba

Első összecsapásán 21 ponttal csapata legjobbja volt a pekingi Beijing Sport VB Association gárdája ellen, s bár az ötödik találkozót idegenben elvesztették, a hatodikon 3–0-ra győztek s 4–2-es összesítéssel megnyerték a bajnoki címet – a magyar röplabdázó közösségi oldalának bejegyzése szerint.

Az utolsó mérkőzésen a Kecskeméti RC egykori játékosa – aki a koreai liga legponterősebb játékosa volt, s bekerült a szezon álomcsapatába is – 24 pontot szerzett, ezzel ismét együttese legjobbja volt.

A sanghaji klub sorozatban negyedszer, összességében tizennegyedszer lett ­bajnok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában