Kiállítás

14 órája

Amatőr festőként bontakoztatta ki tehetségét az egykori keceli óvodapedagógus – galériával

A Keceli Városi Múzeumban nyílt meg Árvai Andrásné Edit tárlata szombaton délután. A keceli amatőr festő és óvodapedagógus Ihletések című kiállítását Benedeczki Tamás polgármester köszöntötte, a tárlatot pedig megnyitotta korábbi kolléganője Antóni Györgyné.

Barta Zsolt

Az alkotó öt éve vonult nyugdíjba, és attól kezdve több időt fordított arra, hogy fessen. Benedeczki Tamás, a város közelmúltban megválasztott polgármestere felidézte az óvodapedagógus életútját, akit gyermekkora óta érdekelt a rajzolás. Árvai Andrásné Editnek rajztanára, B. Boros Ilona neves iparművész segítette az általános iskolában a tehetsége kibontakoztatását. Az amatőr festő középiskolai tanulmányát Kalocsán végezte, az évek során autodidakta módon fejlesztette szakmai tudását. 

amatőr festő, kiállítás, Kecel
Amatőr festőként bontakoztatta ki tehetségét az egykori keceli óvodapedagógus
Fotó: Barta Zsolt

A realista képalkotást helyezte előtérbe, az élet, az emberi kapcsolatok, a természet szépségeit örökíti meg a képeken. Az interneten nemzetközi csoportokban kapott elismeréseket. 2020-ban a Hatvani Galériában megrendezett XXIV. Magyar Tájak Országos Biennálén kiállították a Kecel Liget című képe. Ugyanakkor az Aranyecset Művészeti Együttműködés és a Zalai Borút egyesület összefogásával meghirdetett Művészeti Szüret képzőművészeti pályázaton is szerepelt képe.

Az E-book Könyvház két évben is elfogadta a pályázatát, amelyre az Impressziók és a Kép a falon, könyv az asztalon című alkotásait is befogadta. Alkotói délelőttöt is tartott Kiskőrösön az ottani Baptista Filadelfia Otthonban, ahol idős emberekkel készítettek képeket a kiállító irányításával. Árvai Andrásné Edit azóta is festeget, és unokáját Zsókát is tanítja festeni. A kislány képeit is kiállították szombaton a keceli tárlaton – mondta a polgármester. 

Antóni Györgyné átvéve a szót a város elöljárójától méltatta a volt kolléganőjének alkotói munkásságát. Ahogy fogalmazott, a művészeti gondolkodása átfogta pedagógusi munkáját.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában