Találkozó

2024.08.26. 19:15

Vajat is köpültek a múzeumpedagógusok Kecskeméten – galériával, videóval

Tizenegyedik alkalommal rendeztek Kecskeméten a múzeumpedagógiai bemutatót és találkozót. A Népi Iparművészeti Gyűjtemény fákkal övezett árnyékos udvarában jöttek össze a pedagógusok, akik megismerhették számos múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásait. Sőt, néhányat maguk is kipróbálhattak.

Sebestyén Hajnalka

A kecskeméti múzeumok minden évben bemutatják a pedagógusok számára a tanévben elérhető programjaikat, időszaki projektjeiket. Az idén különleges módon, egy kötetlen, oldott hangulatú piknik keretében szerették volna ismertetni a különféle lehetőségeket, melyre óvónőket, tanítókat és tanárokat egyaránt vártak. 

múzeumpedagógus, Kecskemét, vajköpülés
A vajköpülés titkát is megismerhették a múzeumpedagógusok Kecskeméten 
Fotó: Bús Csaba

A „Pedagógus piknik – Kecskeméti Múzeumpedagógiai Évnyitó” a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ és a Kecskeméti Katona József Múzeum közös szervezésében valósult meg. A hangulatos programon Merinu Éva, a Katona József Múzeum munkatársa köszöntötte a résztvevőket, majd Szabóné Bognár Anikó, a Katona József Múzeum igazgatóhelyettese beszédében örömet fejezte ki, hogy ilyen nagy számban érkeztek pedagógusok, hogy megismerjék a múzeumi programokat. Kiemelte: a múzeumpedagógiai foglalkozások a múzeumok életében fontos szerepet töltenek be. Az elmúlt év során 394 foglalkozást tartottak a Katona József Múzeum és tagintézményei, mellyel közel 8000 diákot szólítottak meg. Van még kapacitásuk, így bátran keressék munkatársaikat. 

Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerület igazgatója gratulált a Pedagógus Piknik megszervezéséért, melyet kiváló ötletnek tart. Minden részvevőt arra ösztönzött, gyűjtsék a prospektusokat, keressék bizalommal a múzeumokat egész tanév során. 

A köszöntők után a workshop részként több interaktív foglalkozáson is részt vehettek a pedagógusok. Többen például vajat köpültek és gyertyát készítettek. A friss vajjal kenték meg a pikniken feltálalt kenyereket is. Természetesen a kézműves foglalkozások sem hiányozhattak.

A standokon a közönség megismerhette többek között Kecskemétről a Szórakaténusz, a Ráday Múzeum, a Cifrapalota, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Egyesülete programjait, valamint a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum ajánlatait. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában