Kecskemét

2024.06.21. 19:15

Koponyák, csillagos égbolt és látványtervezői kiállítás a TIT-nél

Kecskeméten, a Bács-Kiskun Vármegyei TIT is csatlakozott a szombati Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz. A székhelyén, a Tudomány és Művészetek Házában szombaton 18-22 óráig tartanak a planetáriumi és művészeti programok.

Sebestyén Hajnalka

„Élet” című kiállítás látható az Öveges József teremben Hódi Dávid képzőművész festményeiből. A kortárs művész festményei első ránézésre meghökkentőek, ugyanis mindegyiknek a középpontjában egy vagy több realisztikus emberi koponya látható. A merész témaválasztás mögött azonban jól átgondolt koncepció rejlik.

kiállítás, tárlat
Fotó: shutterstock. com / illusztráció

I. emelet – digitális planetárium:

Csillagászati témájú program is várja a közönséget a Tudomány és Művészetek Háza digitális planetáriumában, mely nemcsak a csillagos égbolt látványos bemutatására alkalmas, hanem 3D-s vetítésekre is. Előadó Balogh Gábor csillagászati szakelőadó.

II. emelet – Michelangelo Galéria

Egykor olyan kiállítás nyílt a Tudomány és Technika Házában, amilyen a hazai kiállítások között az elmúlt 50 év alatt nem volt. Utoljára 1926-ban a Szépművészeti Múzeum mutatott be a közönségnek több mint 200 másolatot „Közép és reneszánszkori gipszgyűjtemény” címmel. A Michelangelo Galéria számára 15 szobor másolat érkezett a kecskeméti Tudomány és Művészetek Házába.

Földszint – kiállítás

A földszint valamennyi termében 13 órától egy látványos tárlat látható. A rendezvény második alkalommal ad helyet a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Rippl-Rónai Művészeti Intézet látványtervező szakos hallgatói közös kiállításának, mely része a városban zajló bábszínházi találkozónak. A kiállításon a bábtervezői stilizációs feladatok mellett, hangulatfestéseket, sziluett és karakterképzéshez készült rajzokat, tárgybábokat, konkrét darabok bábterveit, a bábok köré gondolt díszlet-, jelmezkoncepciókat és terveket, valamint kivitelezett bábokat láthat a nagyközönség. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában