Múltidéző

2 órája

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Sebestyén Hajnalka

Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2004 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

Olvasói fotó, Bács-Kiskun, nosztalgia
Olvasói fotó

Diákkori emlék 

Németországból Turáni Endre régi iskolás fotójával nosztalgiázik. Hetényegyházán született, de a felső tagozatot 1962-–65. között Kecskeméten, az Országos Nevelő Intézetben (ONI) végezte. Rengeteg szép élményt őriz azokból az évekből. Megtanították őket főzni, kézimunkázni. Még ma is a konyhájában őrzi a magyaros mintával díszített, saját készítésű fadíszét. Ott tanult meg énekelni, sőt, Kodály Zoltán előtt is felléptek a színházban. De a legjobb az volt a számára, hogy megtanították őket a rendre, a strukturált életre. 

Olvasói fotó, Bács-Kiskun, nosztalgia
Olvasói fotó

Iskolás emlék 

Kecskemétről Facol Lajos régi iskolás fotójával eleveníti fel boldog gyermekkorát. Jugoszláviában született, Oromparton végezte el az alsó tagozatot. A tanyai iskolában négy osztályt egyben tanítottak, volt, amikor az udvarra is kiültek. Magyarul tanultak, a szerbet mint idegen nyelvet oktatták. 

Olvasói fotó, Bács-Kiskun, nosztalgia
Olvasói fotó

Szilveszteri buli 

Soltról Suska János az 1981-es szilveszteri bulit idézi fel ezzel a fotóval. Az apostagi Gólya presszóban éppen az asztalon táncol Kutasi Mihály, Döme János és Tar József. Háttérben Rédei János és Farkas Éva táncol. A buli reggel 8 óráig tartott. 

Olvasói fotó, Bács-Kiskun, nosztalgia
Olvasói fotó

Fúvósok 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár emlékezetében szép emlékként él az iskola egykori rézfúvós zenekara, melyben még a fia is játszott. Az 1970-es években alapították meg a zenekart, Mohácsy Ferenc igazgató idején. Sok helyi rendezvényen emelték a hangulatot. 

Olvasói fotó, Bács-Kiskun, nosztalgia
Olvasói fotó

Emlék 

Páhiról Andrássy Gyula feleségére, Makány Máriára emlékezik ezzel a régi fotóval. Páhin, az általános iskolában tanított évtizedeken át. Nagyon szerette a pedagóguspályát. Ezen a fotón tanítványai körében látható. 

Olvasói fotó, Bács-Kiskun, nosztalgia
Olvasói fotó

Bajnokok 

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes 1973-as fotóján a kecskeméti Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóiból álló 4x100 méteres síkfutó váltó látható. Megnyerték az úttörő olimpiai bajnokságot. A bajnokok (balról jobbra): Bányai Sándor, Princz Mihály, Knoll Tibor és Rádi Ferenc. Középen: Menyhárt Sarolta edző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában