NAV

19 órája

Kamu világmárkák: közel tízezer hamis ruhát találtak egy bolgár furgon rakterében – videóval

A lajosmizsei pihenőnél igazoltatták Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei azt a bolgár furgont, melynek rakterében több ezer hamis terméket rejtettek el. A NAV tájékoztatása szerint a világmárkák jelzéseivel ellátott hamis ruhák forgalomba hozatalával több mint 100 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosokban.

Baon.hu

A bolgár fuvaros különböző csomagokat szállított Bulgáriából Németországba. Több dobozon az áru beazonosítható volt, azonban 5 raklapnyi készletet fekete fóliával tekertek körbe. Rendszeres termék elnevezés szerepelt a rakományjegyzéken, melyről kiderült, hogy valójában 10 944 darab Boss, Prada, Dolce Gabbana pulóvereket, melegítőszetteket és kabátokat jelent. A ruhák csomagolása és silány minősége arról árulkodott, hogy azok mindegyike hamisítvány, amelyet a világmárkák jogosulti képviselői is megerősítettek.

hamis ruhák, NAV, Lajosmizse
Hamis ruhákat foglalt le a NAV a lajosmizsei pihenőnél
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága

A sofőr azt mondta, hogy nem volt ott az áru felpakolásánál, a furgont zárt raktérrel vette át – derül ki a NAV sajtóközleményéből.

A pénzügyőrök a jogsértő termékeket lefoglalták, melyek mintegy 162 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást. A hamis áruk a NAV bűnjelraktárába kerültek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában