Alakuló ülés

2 órája

Nem sikerült dönteni a főállású alpolgármester személyéről Kalocsán – galériával

Hétfőn az alakuló ülésen letették az esküt az újonnan megválasztott képviselő-testület tagjai és dr. Bagó Zoltán polgármester. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a legizgalmasabb perceket a társadalmi megbízatású és a főállású alpolgármester személyéről szóló titkos szavazás és a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. ügyvezetőjének a zárt ajtók mögötti megválasztása okozta.

Zsiga Ferenc

Az alakuló képviselő- testületi ülésen a hozzátartozók mellett a Bajai Szakképzési Centrum kancellárja, az iskolák igazgatói, az intézmények vezetői, a helyi rendőrkapitányság, a tűzoltóság parancsnoka és számos vállalkozás vezetője megjelent. 

főállású alpolgármester, alakuló ülés, képviselő-testület
Nem sikerült dönteni a főállású alpolgármester személyéről Kalocsán
Fotó: Zsiga Ferenc

Dr. Bagó Zoltán elmondta: az alpolgármesterek személyére a törvény szerint a polgármester tehet javaslatot. Ebben a kérdéskörben tartja magát ahhoz, amit már korábban is elmondott, azaz, hogy a két, sorrendben legtöbb képviselői helyet megszerző képviselői csoportból egy-egy személy töltse be az alpolgármesteri posztot. 

Egyelőre nincs főállású alpolgármester Kalocsán

A városvezető főállású alpolgármesternek Kákonyi István képviselőt javasolta, de a 6 igen, 6 nem szavazat okozta patthelyzet miatt nem lett meg a tisztség betöltéséhez szükséges minősített többség. Így Kákonyi István – bár a felkérést elfogadta – nem lett főállású alpolgármester. Ezzel szemben a polgármester dr. Vincze András társadalmi megbízatású alpolgármesterré választására tett javaslata a képviselők teljes elfogadottságával párosult. Ennek megfelelően dr. Vincze András letette az alpolgármesteri esküt.

Zárt ajtók mögött döntöttek

A folytatásban a képviselők a polgármester illetményét, nyelvvizsga pótlékát, költségtérítését, majd az alpolgármester tiszteletdíját, nyelvvizsga pótlékát és költségtérítését a jogszabály szerinti mértékben határozták meg.

A napirend az ugyancsak az érdeklődés homlokterében álló polgármesteri program ismertetésével folytatódott, amelyről jelentőségénél és terjedelménél fogva külön cikkben számolunk be.

Az ülés végén, viszonylag rövid ideig tartó, zárt ajtók mögötti tanácskozást követően dr. Bagó Zoltán polgármester bejelentette, hogy a képviselők a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. ügyvezetőjének dr. Bálint József Miklóst választották meg. A társaság felügyelő bizottsága két tagja helyett új tagnak Kovács Margitot és Kapitány Eriket választották meg.

Az alakuló képviselő testületi ülés hátralévő részében a jegyző a képviselői jogokról és kötelezettségekről, valamint a vagyonnyilatkozati eljárásról adott tájékoztatást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában