Közlekedésrendészet

2 órája

Ötvennyolc baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök Bács-Kiskunban

Bács-Kiskunban egy hét alatt 58 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. A rendőrök 18 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük hárman balesetet okoztak.

Baon.hu

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2443-an lépték át. A szabálytalankodóknak legalább 50.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám most is akadt olyan, aki ennél magasabb összegű bírságra számíthat. A gyorshajtásért kiszabható legmagasabb összeg jelenleg 468.000 forint – közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

közlekedésrendészet, Bács-Kiskun, összefoglaló
 Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2443-an lépték át.
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A rendőrség felhívja a közlekedésben résztvevők figyelmét arra, hogy ősszel és télen a közúti balesetek egyik jellemző oka lehet az, hogy a sofőrök nem veszik figyelembe a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyokat.

Kérik, hogy fokozott óvatossággal, mérsékeltebb sebességgel és körültekintően közlekedjenek! Fontos, hogy a gépjármű világítóberendezéseit rendszeresen ellenőrizzék, hiszen a ködös, párás időben kiemelten fontos a „látni és látszani” elv. Az őszi-téli átállás időszakában célszerű lehet egy szakműhelyben elvégeztetni a jármű teljes műszaki átvizsgálását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában