Jakabszállás

3 órája

Hevér Alex újra thai box magyar bajnok lett

Tíz éve szinte minden pillanata a thai box körül forog a jakabszállási fiúnak. A 15 éves Hevér Alex 5 évesen kötelezte el magát a sport mellett. A kecskeméti Star Gym sportolója a közelmúltban 5. helyezést ért el a thai box utánpótlás világbajnokságon, a hétvégén pedig megnyerte a magyar bajnokságot.

Sebestyén Hajnalka

Hevér Alex jelenleg a kecskeméti Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakgimnázium 9. évfolyamos diákja, emelt informatika és emelt angol szakon. Arra kértük, meséljen életéről, és a thai box iránti elköteleződéséről.

Hevér Alex, thai box, magyar bajnok, Jakabszállás
Hevér Alex és egyik edzője Csillag Tamás
Fotó: Beküldött fotó

Birkózástól a thai boxig

Már egészen fiatalon sportolni kezdett, háromévesen a birkózás, majd a karate világába kóstolt bele, de egyiket sem érezte magáénak. Ötévesen vitték el szülei az első thai box edzésre, azonnal beleszeretett. A kecskeméti Star Gym edzői meglátták benne a tehetséget. Megmondták neki, ha keményen küzd, komoly eredményeket érhet el. Hetente öt nap jár edzésre. Edzője: Csillag Tamás és Tóth Attila. Jelenleg a 14-15 évesek korosztályában versenyez, súlyától függően az 54 kg alattiak, vagy az 54-57 kilogramm közötti kategóriában. 

Miért pont a thai box?

Alex elmondta: a thai box rengeteg önbizalmat ad a számára, emellett fegyelemre, kitartásra és mások tiszteletére tanítja. Nem utolsó sorban kiváló tehetsége révén egyre több helyre elutazhat a világon, ahol a versenyek mellett jut némi idő a nevezetességek megtekintésére is. Szerencsére jól beszél angolul, így magabiztosan mozog a külföldi versenyeken is.

Versenysikerek

Az első versenyén 7 évesen indult, egy országos gálán. 12 évesen és 13 évesen a Magyar Bajnokságon ezüst érmet szerzett, majd 14 évesen arany érmet kapott, magyar bajnok lett korosztályában. 14 évesen világbajnokságon is bizonyíthatott, a Törökországban megrendezett utánpótlás világversenyen 9. helyen végzett. Idén újra szőnyegre állhatott, és immár a bangkoki világbajnokságon 5. lett. Bár a dobogó nem jött össze, az 5. hely is kimagasló eredmény, mivel nagyon nagy számú induló vett részt a rangos megmérettetésen. Alex bízik benne, jövőre újra versenybe szállhat, és Abu Dhabiban végre dobogó is összejön számára. 

Hevér Alex kétszeres magyar bajnok

A múlt hétvégén a Magyar Bajnokságon bizonyított Alex, ahol az elődöntőt végig irányítva egy forduló könyökkel rövidre zárta a meccset, így jutva a döntőbe, ahol ismét kiütéssel győzelmet aratott ezzel kétszeres magyar bajnok lett! 

Hevér Alex, thai box, magyar bajnok, Jakabszállás
Hevér Alex újra thai box magyar bajnok lett
Fotó: Beküldött fotó

A nagy álom

Alex elmondta: nagy álma, hogy a 2028-as olimpián hazánk színeiben induljon. Teljesítményét, kitartását és elkötelezettségét látva, ez nem lehetetlen. A heti öt edzés, a nyári válogatott edzőtáborok együttesen meghozhatják számára a nagy áttörést, az álom megvalósulását. Addig is versenyek sokaságán kell még bizonyítania. 

Eseménydús ősz

Ez az ősz még számos versenyt tartogat a számára. Néhány nap múlva Bécsben, egy újabb világversenyen küzdhet. Novemberben Európai-bajnokságra utaznak ki Koszovóba. Decemberben 14-én rendezi meg a kecskeméti Star Gym Egyesülete a Hírös Harcosok viadalát, melyen egy különleges küzdőpartnert szeretnének a szervezők Alexnak. A bangkoki világversenyen a dobogóról egy cseh srác miatt maradt le, most újra megküzdhet vele, ha az ellenfél is vállalja a küzdelmet. 

A pénzügy területén is jól mozog

Alexet a legtöbben csak sportolóként ismerik, de a fiatal tehetség meglepően jól eligazodik a pénzügy területén is. Édesanyja, Szöllős Beatrix jó nevű könyvelő irodát vezet, munkájába Alex egészen fiatalon már 7 évesen betekintést kért. Így a pénzügyi kultúrája, a pénzügyi ismeretei rendkívül jók, ezért a Thai boksz bajnoki cím mellett bankár is szeretne lenni. Évek óta diákmunkásként ráadásul részt is vállal benne. A szülők így duplán büszkék Alexra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában