Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 8.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

„Sosem gondoltam, hogy velünk is megtörténik, de megtörtént. Az egész eddigi életünk egy szempillantás alatt oda lett. Borzalmas tragédia történt a családunkkal.” – írta közösségi oldalán a nemesnádudvari családi tragédiában érintett nő fia, aki drámai felhívásban kér segítséget, hogy mire édesanyjuk felépül, legyen hova haza mennie.

közgyűlés, hírösszefoglaló, alakuló ülés
Alakuló közgyűlés Kecskeméten: a polgármester ismertette ötéves programját
Fotó: Bús Csaba

A keddi 2024-29-es önkormányzati ciklus alakuló ülésen ismertette a programját Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, megválasztották a város 5 alpolgármesterét, és letették esküjüket a testület tagjai, az alpolgármesterek, illetve a polgármester. A közgyűlés Kecskeméten, a városháza dísztermében zajlott.

A szociális segítőhálózat fejlesztését tervezi a hivatalba lépett új jánoshalmi polgármester és kiszélesítené a házi segítségnyújtást, az időskorúak és rászorulók gondozását több gondozó bevonásával. A szociális étkeztetést is kiterjesztené, a rászoruló nyugdíjasoknak napi egyszeri ingyenes étkeztetést biztosít, hangoztatta Lengyel Endre, a jánoshalmi képviselő-testület hétfői alakuló ülésén.

A kecskeméti Mezei Katalin Eszter három éve elevenítette fel harmonikatudását, azóta rendszeresen lép fel különböző rendezvényeken. Repertoárján keringők, világslágerek, népdalok, csárdások, katonadalok szerepelnek. Ezekből kaptak ízelítőt a minap a kerekegyházi Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók klubjának tagjai.

Az ercsi Nikolics Brendon 2024. október 5-én 15 óra körül engedély nélkül távozott a Pest Vármegyei Gyermekvédelmi Központ Nagykőrösi Kőrisfa Gyermekotthonból. Keresi a rendőrség.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás miatt vádat emelt egy magyar és szír elkövetőkből álló bűnözői csoporttal szemben, amely hónapokon keresztül zárjegy nélküli cigaretták – köztük közismert e-cigaretta – értékesítéséből élt.

A korábban „döglött” emberölési ügyet 2020-ban vette elő a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr Főkapitányság. Kedden ítélet született a 31 évvel ezelőtti brutális soltvadkerti emberölési ügyben a Kecskeméti Törvényszéken.

A Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés 2024. június 9-én megválasztott testülete kedden tartotta alakuló ülését a Hajósi Érseki Kastélyban. Az ünnepi eseményt több országgyűlési képviselő, vármegyei vezető és polgármester is megtisztelte jelenlétével. Közös a felelősségünk, éppen ezért ebben a ciklusban alázattal állunk az előttünk tornyosuló feladatok elvégzéséhez – fogalmazott Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés új elnöke.

Kigyulladt egy turistabusz motortere az 51-es főúton, Dunaharasztinál. 

Sallai Nóra és ötéves kisfia még szeptember 27-én szenvedtek súlyos autóbalesetet Alsónémediben. A színésznő és gyereke egy szürke Opelben utaztak, és épp egy mellékutcáról kanyarodtak ki a Haraszti útra. Az ott haladó BMW sofőrje azonban olyan sebességgel haladt, hogy hiába próbálta elrántani a kormányt, amikor észrevette a kanyarodó járművet, így hatalmas erővel nekiütközött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában