Önkormányzat

2 órája

Esküt tettek a bácsalmási képviselők és a bizottsági tagok is – galériával

Hat független és három Fidesz-KDNP-s képviselővel kezdi meg tevékenységét az új képviselő-testület a bácsalmási önkormányzatnál.

Juhász Jenő

Kedden délután megtartott alakuló ülésen a Helyi Választási Bizottság tájékoztatást adott a választási eredményekről. A 2024. június 9-én megtartott EP, nemzetiségi és helyi önkormányzati választás napján a bácskai kisvárosban 2415 fő ment el voksolni, ami 46,27 százalékos részvételi aránynak felelt meg. A polgármesteri székért hárman, míg a képviselői megbízatásért tizenöten indultak.  

eskütétel, képviselő-testület, önkormányzat
Esküt tettek a bácsalmási képviselők és a bizottsági tagok is 
Fotó: Juhász Jenő

A szavazást követő számlálás és eredményhirdetés alapján Németh Balázs végzett az első helyen. A képviselő-jelöltek közül az első nyolc helyen végzett személy került be a testületbe. Az új képviselő- testület tagjai: Somogyiné dr. Gazdag Andrea Eszter, Márai András, Légrádi Mária, Hajdú Lili, Tóth Árpád, Nagy Gábor, Zomborácz Antal, Barnáné Steixner Margit és Németh Balázs polgármester.

A település első embere programismertetőjében egy általános betekintést adott az önkormányzati feladatokról, majd ezt követően említést tett a városban épülő bölcsőde jelentőségéről és az óvodák felújításáról. Röviden vázolta a település munkanélküliségét, lélekszámát és a pályázati elképzeléseket.

Az eskütételek után minőségi többséggel megválasztották az állandó bizottságok elnökeit és tagjait. Mint eddig, most is három bizottság (humánpolitikai, jogi és ügyrendi, valamint a pénzügyi és fejlesztési) fog működni Bácsalmáson. Ezen szervezetek munkáját a megválasztott képviselők mellett nem képviselői tagok is segítik.

A polgármester javaslatára, a megtartott szavazás alapján a jövőben is kettő alpolgármester lesz Márai András és Tóth Árpád személyében.

A már esküt tett és a munkájukat megkezdő képviselők egyhangúlag elfogadták a polgármester és alpolgármesterek illetményéről és költségtérítéséről szóló előterjesztést. A Bácsalmás Kistérségi Többcélú Társulás Társulási Tanácsába ezúttal is Németh Balázs polgármestert jelölték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában