Bács-Kiskun

2024.09.09. 17:05

A szüreti fesztiválok és a móricgáti kacsafesztivál érdekelte leginkább olvasóinkat az előző héten

Ismét megnéztük a számokat. Ezekre a cikkekre kattintottak legtöbbet olvasóink a 36. héten.

Baon.hu

A hagyományteremtő móricgáti kacsafesztivált augusztus 31-én második alkalommal rendezték meg faluban. A fesztivál keretében községi kitüntetést adtak át. A posztumusz Móricgát községért díjat a tavaly elhunyt polgármesternek, Csontos Máténak ítélte a képviselő-testület. Az elismerést felesége Csontosné Kis Hedvig vette át.

kései szüret, Páhi
Kései szüret Páhiban 
Fotó: Barta Zsolt

A kiskőrösi szüreti fesztivál keretében szeptember 1-jén a város főutcáján 10 civil szervezet és közel 40 fogat vonult végig a közönség előtt.

Harminckét kitüntetést adtak át augusztus 31-én a szabadszállási Nagyvendéglőben megrendezett ünnepi közgyűlés keretében. 

A régi szüretek hangulatát idézték fel Fülöpjakabon, ahol második alkalommal szervezték meg a hagyományteremtő szüretet.

Kései szüretet rendeztek Páhiban szombaton. A program a falu közösségi háza melletti sátorban reggel sült debreceni és hurka elfogyasztásával indult. A dolgozni vágyó több tucat embernek ugyanis nem volt ildomos éhgyomorral munkába indulni.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában