Rendezvény

2024.09.01. 19:29

Látványos szüreti felvonulás Kiskőrösön – galériával, videóval

A kiskőrösi szüreti fesztivál keretében vasárnap a város főutcáján 10 civil szervezet és közel 40 fogat vonult végig a közönség előtt.

Barta Zsolt

A pénteken kezdődött vasárnapig tartó kiskőrösi szüreti fesztiválon szombat délelőtt a veterán járművek randevúját rendezték meg a főtéren. Déltől Kothencz Lali műsorát, a Jó ebédhez szól a nóta dalait hallgatta a közönség. Ebéd után Kocsis Dénes énekelt jól ismert musical és operett számokat.

Kiskőrös, mazsorett, felvonulás
Kiskőrös belvárosában tíz civil szervezet és mintegy 40 fogat vonult fel számos lovassal vasárnap délután.
Fotó: Barta Zsolt

Majd 15 órától mazsorettparádéra várták a közönséget, amelyet 17 órakor a nyáresti fúvósmuzsika programja követett. Este pedig nagyszabású koncertet adott Korda85 címmel Korda György és Balázs Klári. Aki nem akart a haza menni, az a borutcában zárta a napot.

Másnap a főtéren vasárnap bemutatkozott a hagyományos szlovák gasztronómia. Az érdeklődők tradicionális szlovák ételeket – így például sztrapacskát – kóstolhattak. Délelőtt „Szomszédolás” címmel citerazenekarok és népdalkörök léptek fel, majd 13 órakor a Szivárvány Szlovák Táncegyüttes adott műsort, amit a hagyományos szüreti felvonulás követett a Petőfi úton. A város főutcáján 10 civil szervezet és közel 40 fogat vonult végig a közönség előtt. Ezt követően a program szerint László Evelin adott koncertet, majd a Szilveszter Társulat lépett fel, este pedig Blahalouisiana zárta a fesztivált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában