Rendezvény

2024.09.09. 11:32

Rekordsokan vettek részt a mizsei szüreti felvonuláson – galériával, videóval

Immár kilencedik alkalommal rendezték meg a szüreti felvonulást Lajosmizsén a hétvégén.

Horváth Péter

Idén az eddigiekhez mérten rekordszámú felvonuló jelent meg, hiszen több mint 60 fogat és csikós vonult végig a városon. A megnyitón a szervezőket és az ünneplőket Basky András polgármester köszöntötte, majd az első megálló a katolikus templom előtt volt. Ott Süveges István plébános áldotta meg a szőlőtermést és a bort. Ezután a Szent Lajos Otthonhoz vonult a menet, ahol az idősek otthonának lakóit örvendeztette meg a felvonulók serege.

szüreti felvonulás, lajosmizse
Rekordsokan vettek részt a mizsei szüreti felvonuláson
Fotó: Beküldött fotó

Ezt követően Basky András polgármester családja és a városszépítők látták vendégül a felvonulókat. A Közösen Lajosmizséért egyesület a következő megállóban meglepetéssel készült: Suzy műsorát lehetett megtekinteni.

Fekete Zsolt családja és a gazdakör is már a jól megszokottak szerint vendéglátással készült a felvonulóknak, majd Szarka Antal és családja, végül pedig Király József és családja látta vendégül a szüreti felvonulókat.

Az esemény fő szervezői Nyitrainé Oláh Szilvia és családja, Pallagáné Kocsis Rita és családja, valamint a Kasza István és családja voltak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában