Európai Mobilitási Hét

Tegnap, 8:00

Jutalom a nap végén: uzsonnát kaptak a kecskeméti bringások – galériával, videóval

Ismét megrendezték Kecskeméten a Bringás Uzsonnát. Az Európai Mobilitási Hét keretein belül a főtéren uzsonnával kedveskedtek azok számára, akik kerékpárral közlekedtek. Az esemény célja a kerékpározás és a közlekedési alternatívák népszerűsítése.

Vizi Zalán

Jól járt az, aki szeptember 17-én 15 óra után – munkából, iskolából hazafelé menet – Kecskemét főterén járt kerékpárral. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata ugyanis a Kecskeméti Kerékpárosklubbal és a Knorr-Bremse Fékrendszer Kft. munkatársaival közösen ízletes uzsonnával kedveskedtek nekik.

uzsonna, bringás, kerékpáros
Ismét megrendezték Kecskeméten a Bringás Uzsonnát
Fotó: Vizi Zalán

Ezzel az akcióval – amely már hagyományosnak mondható – az Európai Mobilitási Hét keretein belül az egészséges életmódra hívják fel a figyelmet, valamint ösztönzik a helyi közösséget, hogy autó helyett, aki csak teheti, váltson fenntartható és környezetbarát közlekedési formára.

– A Magyar Kerékpárosklub több mint tíz éve rendezte meg először a Bringás Reggeli programját, ehhez Kecskeméten is azonnal csatlakoztunk, azonban úgy döntöttünk, inkább uzsonnára váltunk. Ez úttörőnek bizonyult, országos szinten is sokan inkább délután rendezik meg az eseményt – nyilatkozta hírportálunknak a helyszínen Szépné Panda Tímea, a Kecskeméti Kerékpárosklub önkéntese, hozzátéve, van, aki félve áll meg, de olyan kerékpáros is akad, aki ismeri a programot és örömmel fogadja az útravalót.

Kecskeméten a rekord hatszáz uzsonna kiosztása volt, és ezt a számot idén is megközelítették, hiszen félezer csomagot biztosan kiosztottak. A szerencsés kerékpárosoknak müzliszelettel, pékáruval és kis üdítővel kedveskedtek, illetve a Knorr-Bremse felajánlásából csuklóra, bokára vagy kerékpárra rögzíthető fényvisszaverő pántot is kaptak.  

A kerékpárosok figyelmét az önkéntesek a Bringázz a Munkába kampányra is felhívták. Az országos program célja, hogy csapatépítő módon a cégek versenyezzenek egymással, és ahol a legtöbb munkatárs kerékpárral jár dolgozni, nyereményben részesülhetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában