Összefoglaló

2024.09.05. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 5.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Csütörtökön a kecskeméti repülőbázisra, új otthonába érkezett az első, magyar részre gyártott KC–390-es katonai szállító repülőgép. A csúcstechnológiás, multifunkcionális, brazil gyártmányú repülőgéppel új képességekkel bővül a Magyar Honvédség, ami egyben a megújulását is jelképezi – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár repülőbázisán tartott repülőgépátadó ünnepségén.

Megérkezett Kecskemétre a honvédség vadonatúj KC–390-es szállító repülőgépe
Fotó: Bús Csaba

Obádovics J. Gyula 34,11 másodperces eredménnyel a 95 pluszos kategória országos bajnoka lett 100 méteres síkfutásban. A bajai születésű 97 éves matematikus, tanár, tankönyvíró kitűnő egészségnek örvend, unokái és dédunokái vették rá a mindennapi futásra, kocogásra. Titokban mérték le a teljesítményét, és ez alapján nevezték be az országos versenyre. 

Megkezdték az idei tanévet a Ballószögi Kincsecskék. A néptáncos fiatalok eseménydús nyári szüneten vannak túl, vezetőjük, Trencsényi-Csiha Tímea pedig a napokban vette át a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés „Bács-Kiskun Vármegye Ifjúságának Neveléséért” kitüntetését.

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség lopás bűntette és lopás vétsége miatt vádat emelt három férfival szemben, akik betörtek a kiskunfélegyházi főplébániára és onnan nagy összegű készpénzt, valamint egy pénztárcát loptak el.

Kiderült, ki miatt villant ki a vörös gömb a TV2 Kísértés című reality műsorában. Így a vármegyénkből származó Linda komoly elhatározásra jutott.

Egy kerékpártolvajt keresett a kiskunmajsai körzeti megbízott, ám végül egy drogterjesztőt fogott el.

A Kecskeméten gazdálkodó Lázár György a „A legnagyobb szőlőfürt” és „A legzamatosabb csemegeszőlő” aranydíját nyerte el Pécsen, a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Szentmiklóshegyi Kísérleti Telepén rendezett Országos Csemegeszőlő Kiállításon és Versenyen. A finomságokat a kecskeméti közönség is fogyaszthatja, hiszen a gyümölcskertész rendszeresen árusít a nagypiacon, és tagja a Szatyor bevásárlóközösségnek is.

Szombaton tartják meg Kecskemét-Hetényegyházán a II. Nagy Bácsi Kutyás Pikniket. Kutyatartókat és kutyabarátokat egyaránt várják a bemutatókkal és szépségversennyel egybekötött nagyszabású rendezvényre. A részletekről Lovász Attila, a hetényegyházi kutyaiskola vezetője, a program fő szervezője mesélt a Rádió 1 Gong Téma műsorában.

Ahogyan megszokhatták már, ezúttal is jelentkezünk időjárás-előrejelzésünkkel. Vajon az iskolakezdés első hetének végén tudunk még egyet strandolni? Mikor ér véget a szárazság? Lesz még kánikula? Ország Ferenc kecskeméti meteorológus segítségével tekintettünk előre.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában