Összefoglaló

2024.09.02. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 02.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A tanévkezdés időszakában, szeptemberben minden évben figyelemfelhívó kampányt indít a rendőrség a gyermekek biztonsága érdekében. Így van ez idén is, amikor az Iskolapélda című kampány kezdetével a rendőrök a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola gyalogátkelőjénél segítették a gyermekek biztonságos átjutását, irányítva a forgalmat. Az évnyitó után pedig Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország alapító-tulajdonosa egy motivációs előadással tartotta meg az első órát a gyerekeknek.

hírek, összefoglaló, Bács-Kiskun
Iskolakezdés Bács-Kiskunban
Fotó: Bús Csaba

Az Ócsáról Kőbánya-Kispestre 6:24-kor elindult S21-es vonat (2969) elgázolt egy embert Gyálnál. A helyszínelés ideje alatt szünetelt a forgalom Gyál és Pestszentimre között.

Az utolsó szavazási szakaszban a közönség is koronázhat, szeptember 29-én pedig kiderül, ki nyeri a Tündérszépeket, és egyúttal az is, hogy ki lesz a közönségdíjas.

Augusztus 23-án jelentették be a tompai városházán a képviselőknek, hogy benyújtotta lemondását Véh László polgármester. A távozó városvezető – aki lemondott a következő önkormányzati ciklusra szóló megválasztott polgármesteri mandátumáról is – közösségi oldalán rövid, személyes hangvételű levélben köszönt el és mondott köszönetet mindazoknak, akik segítették a munkájában.

Pár héttel ezelőtt ért véget Párizsban az olimpia (a paralimpia jelenleg zajlik), ahol kecskeméti sportolónak is szurkolhattunk. A helyi származású Faragó Kamilla ugyanis a magyar női vízilabda-válogatott tagjaként részt vett a játékokon. Az olimpiai élményeiről, illetve a csapat és egyéni teljesítményének értékeléséről beszélgettünk vele.

Több mint kilencvenmillió forintot költött a kunbaracsi önkormányzat a község faluházának energetikai felújítására. A munkálatok költségeit a Bács-Kiskun vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz pályázatán elnyert támogatás fedezte. A megújult intézmény hivatalos átadása a hétvégén, a hagyományőrző szüreti mulatság keretében történt meg.

A Svájci Napok keretében népszerűsíti hagyományait, kultúráját a svájci nagykövetség. Először szeptember 6-8. között Svájc a Helvéciai Szüreti Napok vendége lesz. Szeptember 9-14. között pedig Kecskeméten várják izgalmas programokkal az érdeklődőket. A Svájci Napokat zeneileg a Sonnenberg alpesi kürtegyüttes kíséri, a közönség láthatja, hallhatja a nagy méretű hosszú kürtöket.

Tanévnyitó ünnepséget tartott a bajai Eötvös József Főiskola a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban hétfő délelőtt. Az eseményen az egykori hallgatóknak jubileumi díszoklevelet adtak át.

Hiába az állatvédelmi törvény, amely szerint az is állatkínzásnak számít, ha valaki házi kedvencét az utcára kiteszi vagy bárhol a sorsára hagyja. Szinte a biztos pusztulásra vannak ítélve a megunt, kidobott cicák, kutyák, az állatmenhelyek is zsúfolásig telítettek az elhagyott állatokkal, az állatvédők kilátástalan küzdelmet vívnak az emberi felelőtlenséggel és közönnyel szemben.

Háromnapos nyárbúcsúztató programot tartottak a hétvégén Szabadszálláson. Az Ej, mi a kő - Anyám tyúkja fesztivál kiemelkedő eseménye volt a tyúkfőző verseny, amit tavaly a Petőfi Sándorhoz köthető gasztronómia és kulturális hagyományok népszerűsítése, ápolása érdekében hívott életre a helyi önkormányzat.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában