Beruházás

2024.09.04. 07:00

Teljesen megújul a kiskunmajsai vasútállomás környéke – galériával, videóval

Két hete kezdődtek meg az előkészítő munkálatok és mostanra már látványos szakaszába érkezett a majsai vasútállomás környezetének felújítása. A munkálatok várhatóan kilencven napig tartanak majd, erre az időre ideiglenes forgalmi rend lépett érvénybe, a Fő utca felől csak gyalog lehet megközelíteni az állomás épületét.

Pozsgai Ákos

Szalaggal és terelő táblákkal zárták el a forgalom elől azt a területet a vasútállomás előtt, amelyet a felújítás érint, a munkagépekkel felszedték a régi aszfaltot. A teljes beruházás összege 190 millió forint, ebből 100 milliót a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert el a város. A pályázat előkészítése során még nem látott, csak később, a beruházás tervezésekor napvilágra került útalap és közmű hibák miatt jelentősen megnövekedett költségek miatt a város önkormányzata további 90 millió forint önrésszel szállt be a felújítás költségeibe. A kivitelezés költségeit jelentősen drágítják a különböző szakhatósági engedélyek is, amelyek a beruházáshoz szükségesek.

vasútállomás, fejlesztés, Kiskunmajsa
Közel 200 millió forintból újul meg a kiskunmajsai vasútállomás környéke
Fotó: Pozsgai Ákos

Patkós Zsolt polgármester tájékoztatása szerint a munkálatok során a vasútállomás környezete nagyrészt megújul, teljesen új útalap és út épül a bentlakásos otthontól a vasútállomás épületéig, az út alatti közműhálózatot is teljesen felújítják, új buszfordulót építenek ki, valamint új járda vezet majd a vasútállomáshoz. Parkolókat és gyalogos átkelőt is kialakítanak, valamint a közműhálózat felújításával együtt a terület közvilágítása is megújul.

A felújítási munkálatok idejére ideiglenes útvonalat jelöltek ki a vasútállomáshoz, amelyet a város honlapján közzétett térképek jeleznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában