Kecskemét

2024.09.15. 18:00

Osztálytalálkozó: 50 éve ballagtak el a Béke téri iskolából

Kecskeméten, a Béke Téri Általános Iskola 1974-ben végzett öregdiákjai nosztalgiáztak szombaton. Az 50 éve végzett tanulók nagy létszámmal jöttek össze, sőt, egyik régi tanáruk, Pappné Valika néni is velük tartott.

Sebestyén Hajnalka

Az 1974-ben a 8. c osztályból 28-an ballagtak el, ma már sajnos csak 24-en élnek. Közülük 19-en vettek részt a régi iskolájukban a szombati 50 éves osztálytalálkozón, melyet Nagy Zoltán, Simon Balázs és Szabó Zsuzsanna szervezett meg.

Béke Téri Általános Iskola, osztálytalálkozó, öregdiákok
50 évvel ezelőtt ballagtak el a Béke Téri Általános Iskolából
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Ötévente rendszeresen találkoznak, de egyébként is többen tartják a kapcsolatot a mindennapokban. Az osztályból sokan együtt tanultak tovább az általános iskolával szemben lévő Katona József Gimnáziumban, így a közösségük még erősebb lett. A kecskeméti diákok jó része elszármazott, van, aki külföldön telepedett le.

Igazgatójuk Karácsony Kálmán, osztályfőnökük Gyarmatiné Varga Katalin volt, akik sajnos már nem lehetnek velük. Tiszteletbeli osztályfőnökük Boldog Mihály tanár úr lett, aki most nem tudott velük ünnepelni, de Pappné Valika néni igen. A régi matematikatanárnő örömmel vett részt a nosztalgiázásban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában