Kitüntető cím

2024.09.03. 19:00

Díszpolgárt is avattak a szabadszállási Anyám tyúkja fesztiválon

Háromnapos nyárbúcsúztató, Ej, mi a kő - Anyám tyúkja elnevezésű fesztivál keretében adták át idén a városi kitüntető címeket Szabadszálláson.

Gulyás Sándor

A város képviselő-testülete kiemelkedő és önzetlen munkája elismeréseként díszpolgári címet adományozott dr. Móri Antal adjunktusnak. Az orvos 1974-ben került Szabadszállásra a Bács-Kiskun Megyei Kórház III-as számú szülészeti-nőgyógyászati osztály dolgozójaként. Egy évre rá letette a szakvizsgát. A szülészeti osztály bezárása után a járóbeteg-ellátásban, -szakellátásban dolgozott és dolgozik ma is.

kitüntetés, díszpolgár, fesztivál
A képen (balról - jobbra) Darabos József polgármester, dr. Móri Antal adjunktus, Bencze Ildikó alpolgármester
Forrás: Szabadszállási Önkormányzat

Kishalmi Istvánnét a város vezetése kiemelkedő munkájának, magas fokú szakmai és pedagógiai felkészültségének elismeréseként Szabadszállás Oktatásáért kitüntető címmel jutalmazta. A tanárnő első diplomáját 1984-ben vehette át, ezt követően a szabadszállási általános iskolában állt munkába. Tanári pályafutása alatt éveken át volt az iskolai diákönkormányzat és a humán munkaközösség vezetője. Számos országos magyarverseny helyezettje került ki tanítványai közül. A 2010-es évektől fontos szerepet kapott életében a felnőttekkel történő közös gondolkodás. Létrejött a településen az első felnőtt irodalmi színpados közössége, a Kapocs Irodalmi Színpad.

Janovicsné Paál Ilona kiemelkedő és önzetlen közösségi munkája elismeréseként Szabadszállás Városáért kitüntető címben részesült. A védőnő 1979-ben kezdett Szabadszálláson, ahol 2011- ben történt nyugdíjazásáig dolgozott. A munka mellett több alkalommal is helyettesített Tasson, Kunszentmiklóson, Apostagon. A sérült és fogyatékkal élő gyermekek táboroztatására 1979-ben kapott meghívást a Vöröskereszttől. Ma is részt vesz a véradás-szervezésben, adománygyűjtésben, táborszervezésben. Több alkalommal ismerték el a Magyar Vöröskeresztben végzett munkáját. Nyugdíjazását követően megszervezte a Szabadszállási Református Egyházközség támogatásával a Baba-Mama Klubot és a Csillag Varrókört, 2010-ben megkapta a Szabadszállás Város Egészségügyéért kitüntető címet.

kitüntetés, díszpolgár, fesztivál
A kitüntetettek csoportja
Forrás: Szabadszállási Önkormányzat

Polgármesteri elismerő oklevelet kapott Bambergerné Sztojka Tímea, Csorbáné Szabó Zsuzsanna, Dömötör-Pásztohai Mariann, Hofmeister Renáta, Holl István, ifj. Ozsváth János, Jóni Zoltán, Juhász Viktor, Könczöl Nándor, Solymosi-Tege Réka, T. Kovács Mihály, Kiss Imre, dr. Lipták Róbert, Kalmár Roland, Kiss Gábor György, Szabó László. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában