Galériával / Videóval

2024.09.15. 06:50

A nyugdíjba vonuló háziorvos vehette át a díszpolgári címet Ágasegyházán

Szombaton 30. alkalommal rendezték meg Ágasegyházán a falunapot. Füredi János polgármester dr. Dull István leköszönő háziorvosnak adta át a díszpolgári címet, a község hálájául és elismeréséül, amiért 25 éven át lelkiismeretesen és odaadóan gyógyította a lakosságot.

Sebestyén Hajnalka

A nagy hagyományokra tekintő rendezvény jó részének az eső is megkegyelmezett. Az iskola udvarán bográcsokban rotyogtak a finomságok, a sportcsarnokban kiállítások várták a nézelődőket, míg az intézmény előtti színpadon egymást érték a műsorok. 

díszpolgár, dr. Dull István, Füredi János polgármester
A díszpolgári címet dr. Dull István leköszönő háziorvos (jobbra) kapta meg Füredi János polgármestertől (balra)
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Évről évre látványosan fejlődik Ágasegyháza

Füredi János polgármester köszöntőjében röviden számot adott a 2024-es esztendő eddigi fontosabb eredményeiről, beruházásairól, fejlesztéseiről. Elkészült a gyermekétkező és a sportcsarnok energetikai korszerűsítése, melyre a TOP Plusz programban 66 millió forintot nyert az önkormányzat. A gyermekétkező napelemmel, hőszivattyúval és radiátoros fűtéssel korszerűsödött. A sportcsarnokba termoventilátorokat, új kazánokat, melegvíz-rendszert építettek be. Átadták a régen várt ATM pénzfelvevő automatát. Felnőtt sportparkot építettek a játszótér mellé. Felújították a ravatalozót, a bejáratát térkövezték. Megújult az óvoda villamoshálózata, felújították a melléképületét és elkészült a külső foglalkoztató tere.

Továbbra is hitel nélkül fejlesztenek

Az önkormányzat méltán büszke arra, hogy nincsenek kifizetetlen számláik, és hitel nélkül gazdálkodnak. A fejlesztések – a TOP-os pályázat kivételével – önerőből valósultak meg. További terveik vannak, melyekhez folyamatosan figyelik a pályázati lehetőségeket.

Díszpolgári címet adományoztak

Füredi János kiemelte: a 30. falunapon a község nevében szeretnék tiszteletüket és hálájukat kifejezni Dr. Dull Istvánnak, aki 25 éven át szolgálta a közösséget háziorvosként. Az ő elkötelezettsége, szakértelme és embersége példaértéket képviselt és képvisel, melyből adódóan, Ágasegyháza Község Önkormányzata dr. Dull István részére az Ágasegyháza Díszpolgára kitüntetést adományozza. Korábban, 2016-ban már megkapta az Ágasegyházáért Emlékérem kitüntető címet.

Családjával együtt telepedett le a községben

Dr. Dull István az erdélyi Szilágysomlyón nőtt fel. Családjával 1989-ben költöztek Magyarországra, a dunaújvárosi Szent Pantaleon kórház belgyógyászati osztályán gyógyította a betegeket, ahol munkáját, szaktudását mindig elismeréssel nyugtázták. 1997–1999 tavaszáig Kunszentmiklóson látta el betegeit, majd ezt követően Ágasegyházán töltötte be a háziorvosi praxist. Családjával együtt telepedett le a községben. Felesége, dr. Balogh Melinda ma már nyugdíjas éveit tölti, aki a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály megyei tiszti főorvosa volt.

Háziorvosként feladatát a legtöbbször túlteljesítette, nem kímélte erejét, egészségét, hiszen számára első mindig a gyógyítás, az életmentés a segítségnyújtás volt, melyre felesküdött. 

Odaadóan gyógyított 25 éven át

Füredi János hozzátette: sokszor hóban, sárban, viharban, éjjel vagy nappal, sietett betegeihez és gyógyított, lehetett az tanyavilág vagy belterület. Dr. Dull István nem csupán orvos volt, hanem egy olyan ember, aki mindig meghallgatta betegeit, törődött velük, és mindent megtett azért, hogy a legjobb ellátást nyújtsa. Az ő jóindulata és békés természete sokak számára nyújtott vigaszt és reményt a nehéz időkben.

Az óvodások és iskolások is felléptek

A díjátadó után a helyi óvodások, iskolások is felléptek, majd további látványos kis műsorok szórakoztatták a közönséget. Ebéd után indult el a szüreti menet, végigjárták a község utcáit. Miközben a színpadon folytatódtak a programok. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában